ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με αυτό το μονοθέσιο αποκτά κανείς ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Φόρμουλα 1

Με αυτό το μονοθέσιο αποκτά κανείς ένα κομμάτι της σύγχρονης ιστορίας της Φόρμουλα 1

Κατά καιρούς πωλούνται, κυρίως σε δημοπρασίες, μονοθέσια της Φόρμουλα 1. Τόσο από τις πιο μικρές όσο και από τις πιο μεγάλες ομάδες. Από αυτά λίγα μπορούν να οδηγηθούν ακόμα, ακόμα πιο λίγα είναι αυτά που έχουν σημειώσει νίκες, ενώ φυσικά σπανιότατος είναι ο συνδυασμός και των δύο.

Αυτός ο συνδυασμός ισχύει για το μονοθέσιο των φωτογραφιών μας, γεγονός που από μόνο του το καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρον.

Πρόκειται για μια McLaren MP4-25A, η οποία κινείται από έναν V8 2.400 κυβικών με εσωτερικό κωδικό FO 108X της Mercedes, που αποτελούσε μια σημαντική εξέλιξη σε σχέση με το σύνολο που αντικατάστησε. Και αυτό γιατί διέθετε το λεγόμενο F-duct, που μείωνε τον αεροδυναμικό συντελεστή και εξασφάλιζε επιπλέον 9,7 χλμ./ ώρα τελικής στις ευθείες.

Με το συγκεκριμένο μονοθέσιο ο επτά φορές πλέον παγκόσμιος πρωταθλητής Lewis Hamilton είχε κερδίσει το 2010 το Γκραν Πρι της Τουρκίας, ενώ παραμένει πλήρως λειτουργικό. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως μπορεί να οδηγηθεί σε πίστα αλλά και πως μπορεί να υποστηριχθεί και από μια εργοστασιακή ομάδα.

Σύμφωνα με τους ειδικούς της RM Sotheby’s που διοργανώνουν τη δημοπρασία η τιμή πώλησής του θα κυμανθεί κάπου μεταξύ 5,0 και 7,0 εκατομμυρίων δολαρίων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ