ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Για το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, το Μονακό μετατρέπεται σε πίστα - Δείτε πως

Αυτοκίνητο: Για το Γκραν Πρι της Φόρμουλα 1, το Μονακό μετατρέπεται σε πίστα - Δείτε πως

O αγώνας της Φόρμουλα 1 στο Μονακό, που διεξάγεται αυτό το Σαββατοκύριακο, είναι χωρίς αμφιβολία το πιο διάσημο Γκραν Πρι και αυτό που αποτελεί τον ορισμό του glamour και του lifestyle.

Για πρώτη φορά διοργανώθηκε στους δρόμους του Πριγκηπάτου το 1950, ενώ από το 1955 δεν έχει απουσιάσει ποτέ από το πρόγραμμα της κορυφαίας έκφρασης του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εξαίρεση η περσινή χρονιά και ο λόγος δεν ήταν άλλος από την πανδημία του Covid-19

Για τη διεξαγωγή του Γκραν Πρι οι δρόμοι της πόλης του Μονακό γίνονται πίστα σύμφωνη με τις προδιαγραφές της F1. Η διαδρομή σε όλα αυτά τα χρόνια έχει αλλάξει πολλές φορές, αν και η βασική χάραξη παραμένει η ίδια. Από κει και πέρα το 1/3 των συνολικά 3,5 χιλιομέτρων σχεδιάζεται και φτιάχνεται από την αρχή.

Στο video που ακολουθεί μπορεί κανείς να δει πως μια πόλη μετατρέπεται μέσα σε δύο περίπου εβδομάδες σε πίστα και πως στήνονται οι προσωρινές υποδομές, όπως είναι τα γκαράζ των πιτ αλλά και ο χώρος που φιλοξενεί τους δημοσιογράφους που παρακολουθούν από κοντά το πιο διάσημο Γκραν Πρι της σαιζόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ