ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Πόσο γρήγορο θα είναι το νέο Tesla Roadster;

Αυτοκίνητο: Πόσο γρήγορο θα είναι το νέο Tesla Roadster;

Η Tesla είχε παρουσιάσει τα πλάνα της για το νέο της Roadster, που θα αποτελέσει το διάδοχο του αντίστοιχου πρώτου μοντέλου στην ιστορία της, πριν από τρία χρόνια.

Με βάση λοιπόν τα τότε δεδομένα το Roadster θα έπρεπε ήδη να κυκλοφορεί στους δρόμους. Σύμφωνα όμως με τη συνηθισμένη πρακτική της αμερικανικής εταιρείας, ο προγραμματισμός της έχει αναθεωρηθεί και έτσι η πρεμιέρα του αναμένεται του χρόνου.

Το εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο όμως βρίσκεται πλέον και στο διάσημο μουσείο αυτοκινήτου Peterson, γεγονός που αποτέλεσε μια πρώτης τάξης ευκαιρία για τον Elon Musk προκειμένου να αναφερθεί μέσω του Twitter εκ νέου σε αυτό.

Και να δηλώσει πως το προαιρετικό σύστημα του πεπιεσμένου αέρα SpaceX θα είναι πράγματι διαθέσιμο και θα εξασφαλίζει εξωπραγματικές με τα τρέχοντα δεδομένα επιδόσεις. Το SpaceX διαθέτει ακροφύσια δίπλα στην πινακίδα κυκλοφορίας, ενώ η απελευθέρωση μέσω αυτών πεπιεσμένου κρύου αέρα, που είναι αποθηκευμένος σε ειδικές δεξαμενές, εξασφαλίζει πρόσθετη ώση.

Που βοηθά ώστε το 0-96 χλμ./ ώρα (0-60 μίλια την ώρα) να ολοκληρώνεται σε μόλις 1,1 δεύτερα. Χωρίς το SpaceX η αντίστοιχη τιμή είναι τα εξίσου εντυπωσιακά 1,9 δεύτερα και αφορά την κορυφαία έκδοση του μοντέλου με τους δύο κινητήρες στον πίσω άξονα και το ένα στον εμπρός.

Επίσης εντυπωσιακά είναι και τα 250 kWh της μπαταρίας που επαρκούν για κίνηση 1.000 χιλιομέτρων κατά WLTP.

H διάθεση του νέου Tesla Roadster θα ξεκινήσει με την ειδική έκδοση Founders Series που θα κοστίζει 250.000 δολάρια και για την οποία απαιτείται προκαταβολή 50.000 δολαρίων. H στάνταρ εκδοχή του θα κοστίζει 200.000 δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ