ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτό είναι το τελευταίο Ford GT40 που κατασκευάστηκε και είναι σχεδόν καινούργιο

Αυτό είναι το τελευταίο Ford GT40 που κατασκευάστηκε και είναι σχεδόν καινούργιο

To GT40 της Ford είναι ένα από τα supercars που συνοδεύονται από έναν μύθο, που υποστηρίζεται από την εντυπωσιακή τους εμφάνιση, τις αγωνιστικές τους επιτυχίες και περγαμηνές -πρωταγωνιστεί μεταξύ άλλων στην πρόσφατη ταινία Ford vs Ferrari- αλλά και από τον πολύ μικρό αριθμό όσων έχουν κατασκευαστεί.

Πιο συγκεκριμένα η Ford έχει κατασκευάσει συνολικά μόλις 105 GT40 και αυτό των φωτογραφιών μας, που είναι μοντέλο του 1969 και έχει τον αριθμό πλαισίου P/1085, είναι αποδεδειγμένα το τελευταίο όλων.

Ταυτόχρονα βρίσκεται σε μια κατάσταση που μοιάζει σα να βγήκε μόλις χτες από τη γραμμή παραγωγής. Όχι μόνο γιατί βρίσκεται σε άριστη κατάσταση αλλά και γιατί έχει διανύσει ελάχιστα χιλιόμετρα. Ακόμα και μετά τις όποιες επεμβάσεις που έγιναν προκειμένου να μπορεί να μετέχει σε αγώνες κλασικών αυτοκινήτων.

Ακόμα ένα στοιχείο που το καθιστά ακόμα πιο ενδιαφέρον και σπάνιο είναι και οι προδιαγραφές Gulf που διαθέτει ενώ ο V8 του έχει τις κυλινδροκεφαλές Gurney Weslake που είχαν και τα αγωνιστικά που θριάμβευσαν στις 24 ώρες του Le Mans το 1968 και το 1969. Επίσης έχει ίδιους τροχούς και φρένα με αυτά.

Το GT40 με το πάντα ιδιαίτερο γαλάζιο χρώμα αμαξώματος αναμένεται να βρει νέο ιδιοκτήτη μέσω online δημοπρασίας που αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 18 Ιουνίου και σε μια τιμή που αναμένεται να είναι ιδιαίτερα υψηλή. Ίσως και κοντά στα 11 εκατομμύρια δολάρια που πουλήθηκε το αγωνιστικό GT40 με την θρυλική βαφή Gulf/ Mirage που ήταν και το αυτοκίνητο με τις κάμερες στο ταινία Le Mans, στην οποία πρωταγωνιστούσε ο Steve McQueen.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ