ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Ford διευρύνει τη γκάμα του σκληροτράχηλου Ranger Raptor με μια ειδική έκδοση

Αυτοκίνητο: Η Ford διευρύνει τη γκάμα του σκληροτράχηλου Ranger Raptor με μια ειδική έκδοση

Το Ford Ranger είναι το πιο δημοφιλές pick-up της ευρωπαϊκής αγοράς, το Raptor είναι η κορυφαία εκδοχή του, ενώ πλέον υπάρχει και μια ειδική έκδοσή του περιορισμένης παραγωγής.

Το νέο Ford Ranger Raptor Special Edition, όπως είναι η πλήρης επωνυμία του, διαθέτει επιπλέον σχεδιαστικές λεπτομέρειες, όπως οι αγωνιστικού τύπου λωρίδες στο αμάξωμά του.

Ταυτόχρονα οι εμπρός γάντζοι ρυμούλκησης έχουν κόκκινο φινίρισμα, ενώ τα προστατευτικά των φτερών, οι εμπρός και πίσω προφυλακτήρες, οι χειρολαβές των θυρών και η χαρακτηριστική μάσκα όπου αναγράφεται η λέξη Ford έχουν ματ μαύρη απόχρωση που το διαχωρίζουν από τη στάνταρ έκδοση του Raptor.

Στο εσωτερικό του διπλοκάμπινου Ranger Raptor Special Edition, κυριαρχεί μια πιο σπορ αίσθηση με κόκκινες ραφές στο τιμόνι, τον πίνακα οργάνων και τα πάνελ των θυρών. Τα στάνταρ δερμάτινα καθίσματα είναι έτσι σχεδιασμένα ώστε να προσφέρουν άνεση και στήριξη, τόσο σε κακοτράχαλα εδάφη όσο και στον αυτοκινητόδρομο, ενώ ο πίνακας οργάνων με φινίρισμα Raceway Grey αποτελεί αποκλειστικότητα της έκδοσης Special Edition.

Από κει και πέρα, όπως και το απλό Ranger Raptor έτσι και η Special Edition του είναι βελτιστοποιημένη για off-road οδήγηση υψηλών ταχυτήτων με μεγαλύτερο μετατρόχιο κατά 150 χιλιοστά και μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος κατά 51 χιλιοστά σε σχέση με το Ranger XLT.

Η ειδικά σχεδιασμένη ανάρτηση έχει αλουμινένια διπλά ψαλίδια μπροστά και σύστημα πολλαπλών συνδέσμων πίσω, συμπεριλαμβανομένων αμορτισέρ της FOX με σύστημα Position Sensitive Damping. Το Terrain Management System του Ranger Raptor επιτρέπει στους οδηγούς να ανταποκρίνονται με επιτυχία σε μία μεγάλη ποικιλία εδαφών και συνθηκών οδήγησης, ενώ το Baja Mode -έχει πάρει το όνομά του από το διάσημο ράλι Baja 1000– εξασφαλίζει βέλτιστες off-road επιδόσεις.

Το Ranger Raptor Special Edition κινείται από τον bi-turbo diesel των 2.000 κυβικών της Ford που αποδίδει 213 ίππους και 500 Nm, σε συνδυασμό με ένα αυτόματο κιβώτιο 10 σχέσεων που προέρχεται από την Mustang.

Το Ford Ranger Raptor Special Edition πρωταγωνιστεί στο βίντεο της Ford με τίτλο «The Good, the Bad and the Bad-RSE», που έχει πολλαπλές αναφορές σε θρυλικές ταινίες Spaghetti Western.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ