ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Πόσες ώρες εργάστηκαν οι μηχανικοί της Bugatti για την εξέλιξης της La Voiture Noire;

Αυτοκίνητο: Πόσες ώρες εργάστηκαν οι μηχανικοί της Bugatti για την εξέλιξης της La Voiture Noire;

Τα μοντέλα της Bugatti είναι έτσι και αλλιώς σπάνια, καθώς από τη Chiron για παράδειγμα θα κατασκευαστούν συνολικά 500 και από τις οποίες είναι διαθέσιμες μόλις 50 ακόμα, αλλά υπάρχει ένα αυτοκίνητό της που είναι μοναδικό.

Κυριολεκτικά και μεταφορικά και αυτό είναι βέβαια το La Voiture Noire, που εμφανίστηκε στην τελευταία έκθεση της Γενεύης που πραγματοποιήθηκε και πυροδότησε μια σειρά φημών. Φυσικά για το ποιος είναι ο άνθρωπος που την παρήγγειλε και θα καταβάλει συνολικά 11 εκατομμύρια ευρώ για να τo αποκτήσει. Πόσο που κάνει τα 3,0 που απαιτούνται για την αγορά της Chiron να ακούγονται σχεδόν σαν ευκαιρία.

Η τιμή όμως δεν είναι το μόνο εντυπωσιακό νούμερο που σχετίζεται με το La Voiture Noire. Ακόμα πιο εντυπωσιακές είναι οι συνολικά 65.000 ώρες -για να έχουμε μια πιο σαφή εικόνα αντιστοιχούν σε 2.708 ημέρες ή σε 7,4 χρόνια- που οι μηχανικοί της γαλλικής εταιρείας του ομίλου Volkswagen ασχολήθηκαν με την εξέλιξή του.

Το νούμερο αποκτά ακόμα μεγαλύτερη διάσταση αν αναλογιστεί κανείς πως το La Voiture Noire δεν εξελίχθηκε από λευκό χαρτί αλλά βασίζεται, σε ότι αφορά το πλαίσιο και τα μηχανικά του μέρη σχεδόν καθολικά στη Chiron.

Σε σχέση με την τελευταία έχει ένα ειδικής σχεδίασης αμάξωμα κατασκευασμένο εξ ολοκλήρου από ανθρακονήματα, ενώ δεν θα υπάρχουν επεμβάσεις στον κινητήρα. Έτσι ο εμβληματικός W12 των 8.000 κυβικών με τα τέσσερα turbo θα αποδίδει και στο La Voiture Noire 1.500 ίππους και 1.600 Nm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ