ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή καινούργια μοντέλα στην Ευρώπη;

Αυτοκίνητο: Ποια είναι τα πιο δημοφιλή καινούργια μοντέλα στην Ευρώπη;

Η πανδημία του κορωνοϊού δείχνει να οδεύει προς έναν έλεγχο, κυρίως μέσω των εκτεταμένων εμβολιασμών σε όλη τη Ευρώπη και αυτό δημουργεί σίγουρα έναν αέρα αισιοδοξίας.

Για την αυτοκινητοβιομηχανία η αισιοδοξία πηγάζει και από την καλή πορεία των πωλήσεων, που μπορεί να απέχουν ακόμα πολύ από αυτές προ Covid-19 αλλά σε σχέση με την περσινή, καταστροφική χρονιά παρουσιάζουν πολύ σημαντική άνοδο. Που για τον Απρίλιο και σε 27 χώρες της Ευρώπης έφτασε το 216%.

Ποια είναι όμως τα μοντέλα που προτιμούν οι Ευρωπαίοι; Πριν τα δούμε αναλυτικά θα πρέπει να σημειώσουμε πως τα μοντέλα της κατηγορίας Β ή αλλιώς υπερ- μίνι κρατούν καλά, παρά τη λαίλαπα των SUV. Και αυτό γιατί στο top ten εκπροσωπούνται από 5 συνολικά μοντέλα, που αποτελούν του 50%.

Στις δύο πρώτες θέσεις των πιο επιτυχημένων μοντέλων τον Απρίλιο βρέθηκαν δύο Peugeot, τα 208 και 2008, με τη μεταξύ τους διαφορά να είναι μόλις 59 μονάδες -18.387 έναντι 18.328.

Στην 3η θέση της κατάταξης βρίσκεται το μέχρι πρότινος αδιαμφισβήτητο ευρωπαϊκό best seller, το Golf της VW, ενώ ακολουθούν στην τέταρτη και πέμπτη θέση τα Toyota Yaris και VW T-Roc.

Στην έκτη θέση το Opel Corsa, μπροστά από τα Renault Clio, Fiat 500, Peugeot 3008 και Citroen C3.

Από πλευράς ομίλων κυρίαρχη τον Απρίλιο ήταν η Stellantis η οποία προέκυψε από τη συνένωση της γαλλικής PSA και της ιταλο- αμερικανικής FCA, με συνολικά 6 μοντέλα στα 10 πρώτα από πλευράς πωλήσεων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ