ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To καινούργιο Audi R8 Spyder δικαιολογεί απόλυτα το χαρακτηρισμό super car

To καινούργιο Audi R8 Spyder δικαιολογεί απόλυτα το χαρακτηρισμό super car

Η ερώτηση «ποιος αντέχει να κινηθεί με 320 χλμ./ ώρα με το Audi R8 Spyder» είναι καθαρά θεωρητική. Υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να μην το δοκιμάσει κανείς ή στην καλύτερη περίπτωση ελάχιστοι, αλλά αυτό δεν αλλάζει σε κάτι τη σημασία της παρουσίας ενός κορυφαίου ρόουντσερ στη γκάμα της Audi.

Ενός ανοιχτού μοντέλου που δικαιολογεί το χαρακτηρισμό του super car από όλες τις απόψεις, της εμφάνισης βεβαίως συμπεριλαμβανομένης. Ακόμα και όταν η οροφή με την καινούργια σχεδίαση που ζυγίζει μόλις 44 κιλά είναι κλειστή η εικόνα είναι μεν διαφορετική από αυτήν του κουπέ αλλά τουλάχιστον το ίδιο εντυπωσιακή. Πόσο μάλλον όταν είναι διπλωμένη -η όλη διαδικασία φυσικά και γίνεται ηλεκτρικά, μέσα σε 20 δεύτερα και ακόμα και αν το R8 Spyder κινείται μέχρι και με 50 χλμ./ ώρα- στο χώρο που της αντιστοιχεί ανάμεσα στο αυστηρά διθέσιο εσωτερικό και στο μηχανοστάσιο.

Εκεί όπου υπάρχει ο ατμοσφαιρικός V10 των 5.200 κυβικών και των 540 ίππων, που για την ώρα τουλάχιστον και από τη στιγμή που η πιο ισχυρή έκδοση S των 610 ίππων προορίζεται αποκλειστικά για το κουπέ, είναι και η μόνη επιλογή. Η οποία εξασφαλίζει επιδόσεις ανάλογες της εμφάνισης super car, μιας και για το 0-100 δεν απαιτούνται πάνω από 3,6 δεύτερα και η τελική προσεγγίζει όπως προαναφέραμε τα 320 χλμ./ ώρα. Για την ακρίβεια είναι 317, ενώ λαμβάνοντας υπόψη τις επιδόσεις και τις αποδόσεις εξίσου εντυπωσιακή είναι και η μέση κατανάλωση των 11,7 λίτρων για κάθε 100 χιλιόμετρα.

AUDI R8 SPYDER 19

Δυναμικές γραμμές με την οροφή ανοιχτή και εντυπωσιακές επιδόσεις για το νέο Audi R8 Spyder. Πηγή: Audi

H εικόνα του νέου Audi R8 Spyder ολοκληρώνεται από τις στάνταρ ζάντες των 19 ιντσών με λάστιχα της διάστασης 245/35 μπροστά και 295/35 πίσω, ενώ στα εξτρά υπάρχει μεταξύ άλλων και πέρα από τις ακόμα πιο μεγάλες ζάντες των 20 ιντσών και κεραμικό σύστημα πέδησης.

Στοιχείο άξιο λόγου και αναφοράς για το Audi R8 συνολικά είναι και η ανάδειξή του ως «World Performance Car 2016» (Παγκόσμιο Αυτοκίνητο Επιδόσεων για το 2016 σε ελεύθερη απόδοση), σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της έκθεσης αυτοκινήτου της Νέας Υόρκης για τα World Car Awards.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ