ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To υβριδικό hypercar Czinger 21C είναι συνολικά εντυπωσιακό

To υβριδικό hypercar Czinger 21C είναι συνολικά εντυπωσιακό

Τα ηλεκτρικά υπερ-αυτοκίνητα είναι μόδα και έτσι πολλές εταιρείες, αρκετές από τις οποίες είναι πρωτο- εμφανιζόμενες, παρουσιάζουν τις δικές τους προτάσεις. Η τελευταία χρονικά είναι η Czinger, που έχει έδρα την Καλιφόρνια και η οποία μπορούμε να πούμε πως πρωτοτυπεί, μιας και το δικό της hypercar, το 21C είναι υβριδικό.

Πριν φτάσουμε όμως στο σύστημα πρόωσής τους αξίζει να αναφερθούμε στην εντυπωσιακή του εμφάνιση, που παραπέμπει σε αγωνιστικά των αγώνων αντοχής γενικά και των 24 Ωρών του Le Mans ειδικά. Αυτός είναι και ο λόγος που στο πολυτελές και πλήρως καλυμμένο από αλκαντάρα εσωτερικό ο συνοδηγός δεν κάθεται δίπλα από τον οδηγό αλλά πίσω του.

Όπως θα περιμένει κανείς το πλαίσιο αλλά και το αμάξωμα του 21C είναι κατασκευασμένο από συνθετικά υλικά με βασικό συστατικό το ανθρακόνημα, ενώ οι πόρτες ανοίγουν προς τα πάνω θυμίζοντας στο σημείο αυτό Koenigsegg.

Το σύστημα πρόωσης τώρα αποτελείται από έναν V8 2.880 κυβικών που έχει εξελιχθεί από την ίδια την Czinger, διαθέτει δύο turbo, ανεβαίνει έως τις 11.000 σ.α.λ., αποδίδει 948 ίππους και κινεί φυσικά τους πίσω τροχούς.

Στον εμπρός άξονα υπάρχουν δύο ηλεκτροκινητήρες, έναν για κάθε τροχό και έτσι η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 1.233 ίππους. Το κιβώτιο είναι ένα σειριακό 7 σχέσεων.

Ο πολλοί ίπποι σε συνδυασμό και με το χαμηλό βάρος των 1.250 κιλών προδιαθέτουν για εξαιρετικές επιδόσεις. Πράγματι η Czinger ανακοινώνει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 1,9 δεύτερα, ενώ η τελική ταχύτητα μπορεί να φτάσει και τα 452 χλμ./ ώρα.

Πέρα πάντως από τη στάνταρ θα υπάρχει και μια πιο σκληροπυρηνική έκδοσή του με 1.332 ίππους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ