ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Kia παρουσίασε και επίσημα το νέο και πολύ ενδιαφέρον Sportage

Αυτοκίνητο: Η Kia παρουσίασε και επίσημα το νέο και πολύ ενδιαφέρον Sportage

Διαδικτυακή αποκάλυψη για τη νέα γενιά, την πέμπτη κατά σειρά, του παγκόσμιου best seller της Kia, του Sportage, που για πρώτη φορά στην ιστορία του θα έχει και έκδοση ειδικά εξελιγμένη για την Ευρώπη.

Το καινούργιο Sportage λοιπόν ακολουθεί τη νέα φιλοσοφία σχεδίασης Opposites United της Kia, που έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή της στο ηλεκτρικό EV6. Εδώ χαρακτηρίζεται από την Digital Tiger Nose, που αποτελεί την εξέλιξη της γνωστής μάσκας Tiger Nose της Kia και καλύπτει όλο το πλάτος.

Ταυτόχρονα συνδυάζεται με LED φώτα ημέρας που έχουν σχήμα μπούμερανγκ και επεκτείνονται μεταξύ καπό και φτερών. Ταυτόχρονα διαχωρίζουν τους προβολείς από τη μάσκα και δημιουργούν μια φωτεινή ταυτότητα.

Το ενδιαφέρον σχεδιαστικά εσωτερικό προσδιορίζεται από τη μεγάλη κυρτή οθόνη, που ναι μεν δείχνει ενιαία αλλά στην πράξη αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και την οθόνη του εξελιγμένου συστήματος infotainment. Άλλα χαρακτηριστικά είναι η διχρωμία του ταμπλό, η σχεδίαση των αεραγωγών αλλά και ο περιστροφικός επιλογέας του αυτόματου κιβωτίου.

Το νέο Kia Sportage θα χρησιμοποιεί το πλαίσιο του Hyundai Tucson, με το οποίο θα μοιράζεται και τους κινητήρες. Βάση θα είναι τα 1.600 κυβικά με ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V τόσο για τα σύνολα βενζίνης (150 και 180 ίπποι) όσο και για αυτό του πετρελαίου (136 ίπποι), ενώ η γκάμα θα περιλαμβάνει τόσο υβριδική (230 ίπποι) όσο και plug-in υβριδική έκδοση (265 ίπποι), καθώς και τετρακίνητες εκδοχές.

Το νέο Kia Sportage θα είναι διαθέσιμο στην Ευρώπη και στην Ελλάδα προς τα τέλη του έτους.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ