ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η BMW 4 Gran Coupe απέκτησε πιο έντονο χαρακτήρα

Η BMW 4 Gran Coupe απέκτησε πιο έντονο χαρακτήρα

Το ότι η καινούργια γενιά της 4 Gran Coupe, της τελευταίας εκδοχής της σειρά 4 της BMW, θα ακολουθούσε τη λογική αυτών που είχαν προηγηθεί ήταν κάτι παραπάνω από βέβαιο.

Έτσι λοιπόν και μεγάλωσε συνολικά -στο μήκος της προστέθηκαν 14,3 εκατοστά με αποτέλεσμα να φτάσει τα 4,783 μέτρα- και το μεταξόνιό της αυξήθηκε και η αεροδυναμική της έγινε ακόμα καλύτερη. Φυσικά όλα αυτά συνοδεύονται από την υιοθέτηση της μεγάλης μάσκας των BMW που από αμφιλεγόμενο αρχικά πλέον αρχίζει να καθιερώνεται. Και να αρέσει σε όλο και περισσότερους.

Στο εσωτερικό το πιο μεγάλο μεταξόνιο έχει βελτιώσει και τους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, με αποτέλεσμα το πορτμπαγκάζ να είναι το λιγότερο 490 λίτρα και να φτάνει αν διπλωθεί η πλάτη του πίσω καθίσματος (ασύμμετρα σε αναλογία 40:20:40) μέχρι και τα 1.290.

Σχεδιαστικά η μεγάλη κονσόλα διαχωρίζει σαφώς το χώρο του οδηγού από αυτόν του συνοδηγού, τα σπορ καθίσματα είναι στάνταρ όπως είναι και το σπορ τιμόνι με τη δερμάτινη επένδυση, η οθόνη αφής των 8,8 ιντσών του iDrive αλλά και η οθόνη των 5,1 ιντσών στον πίνακα οργάνων.

Προαιρετικά ο τελευταίος γίνεται ψηφιακός με διαγώνιο 12,3 ιντσών και συνδυάζεται και με οθόνη 10,25 ιντσών για το σύστημα infotainment.

Στάνταρ είναι και το αυτόματο κιβώτιο των 8 σχέσεων, ενώ η γκάμα των κινητήρων ξεκινά με το σύνολο των 2.000 κυβικών και των 184 ίππων της 420i. Ακολουθεί ο επίσης δίλιτρος και καινούργιος των 245 ίππων της 430i και στην κορυφή βρίσκεται ο εξακύλινδρος των 3.000 κυβικών και των 374 ίππων της τετρακίνητης M440i xDrive.

Ο εξακύλινδρος έχει και ήπια υβριδική υποβοήθηση 48V, όπως και ο τετρακύλινδρος diesel των 2.000 κυβικών και των 190 ίππων που συνδυάζεται επίσης με τετρακίνηση.

Η νέα BMW 4 Gran Coupe θα είναι διαθέσιμη προς το τέλος του έτους. Στη χώρα μας οι τιμές της θα ξεκινούν πάνω κάτω από τις 55.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ