ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To θρυλικό Toyota Land Cruiser πέρασε στην επόμενη γενιά του

To θρυλικό Toyota Land Cruiser πέρασε στην επόμενη γενιά του

Αν ψάξει κανείς για ένα τετρακίνητο που έχει «πατήσει» σε όλα τα μήκη και τα πλάτη αυτού του κόσμου, ακόμα και στα πιο αφιλόξενα, τότε στη λίστα του θα πρέπει σίγουρα να περιλάβει και το Land Cruiser της Toyota και μάλιστα στην πιο περίοπτη θέση.

Τώρα το θρυλικό ιαπωνικό τετρακίνητο περνά στην επόμενη γενιά του, η οποία δεν θα έρθει στην Ευρώπη, τουλάχιστον επίσημα, καθώς υπάρχουν και τα γκρίζα κανάλια των εισαγωγών.

Το νέο Land Cruiser λοιπόν έχει διατηρήσει το γωνιώδες αμάξωμά του, ενώ πλέον χαρακτηρίζεται από μια πραγματικά τεράστια μάσκα με πολύ χρώμιο που δεν μπορεί να περάσει απαρατήρητη.

Πιο διακριτική αλλά εξίσου μεγάλη από πλευράς διαστάσεων η έκδοση GR Sport.

Από κει και πέρα και στο εσωτερικό, που μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι και 7 επιβάτες, υπάρχουν κυριολεκτικά τα πάντα, ενώ οπτικά ξεχωρίζει ο μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος infotainment στο κέντρο του ταμπλό. Κάτω από την οποία υπάρχουν πολλά πλήκτρα άμεσης πρόσβασης σε λειτουργίες καθώς και στο σύστημα κλιματισμού.

Η βάση του νέου Land Cruiser είναι ένα ξεχωριστό πλαίσιο τύπου σκάλας, η τετρακίνηση με τα συνολικά τρία μπλοκέ διαφορικά είναι στάνταρ, όπως στάνταρ είμαι και το αυτόματο κιβώτιο των 10 σχέσεων. Το οποίο συνδυάζεται είτε με έναν V6 βενζίνης 3.500 κυβικών ο οποίος αποδίδει 415 ίππους και 650 Nm είτε έναν turbo diesel, επίσης V6, 3.300 κυβικών με 310 ίππους και 700 Nm.

Φυσικά υπάρχουν κοντές σχέσεις και πολλά προγράμματα ανάλογα με την επιφάνεια στην οποία καλείται να κινηθεί το Land Cruiser. Που φυσικά έχει πολύ μεγάλες δυνατότητες κίνησης πέρα από την άσφαλτο, με ενδεικτικές για αυτές τις γωνίες προσέγγισης και διαφυγής που είναι 32 και 26,5 μοίρες αντίστοιχα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ