ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η ιαπωνική Ferrari είναι σπάνια και κοστίζει όσο μια Bugatti

Αυτή η ιαπωνική Ferrari είναι σπάνια και κοστίζει όσο μια Bugatti

H Ferrari της φωτογραφίας μας ονομάζεται J50, όπου το J προέρχεται από το Japan. Παρουσιάστηκε το 2016 όταν και η διάσημη ιταλική εταιρεία των super cars έκλεινε 50 χρόνια παρουσίας στην Ιαπωνία. Είναι φυσικά ειδική και κατασκευάστηκε μόλις σε 10 αντίτυπα.

Η βάση της J50 είναι η 488 Spider, ενώ από εκεί και πέρα οι σχεδιαστές της ιταλικής εταιρείας εμπνεύστηκαν από τα hypercars της μάρκας και πιο συγκεκριμένα τις F40 και F50.

Έτσι η J50 έχει άλλο καπό και φτερά, διαφορετικά μαρσπιέ αλλά και άλλο κάλυμμα για τον V8 των 3.900 κυβικών με τα δύο turbo.

Ο οποίος μετά τις περιποιήσεις των μηχανικών της Ferrari έχει φτάσει τους 690 ίππους, 20 παραπάνω από τη στάνταρ έκδοσή του, ενώ από κει και πέρα όσοι αποφάσιζαν να αγοράσουν την J50 είχαν και άλλες δυνατότητες εξατομίκευσης.

Ενδιαφέρον έχει πως και οι 10 Ferrari J50 είναι αριστεροτίμονες παρόλο που η στάνταρ επιλογή για την Ιαπωνία είναι τα δεξιοτίμονα αυτοκίνητα. Αυτό βέβαια βολεύει στην περίπτωση πώλησης, καθώς έτσι η J50 θα μπορεί να κυκλοφορεί χωρίς πρόβλημα και έξω από τη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

Η μια από τις συνολικά 10 J50 που όπως είπαμε κατασκευάστηκαν και πωλείται έχει μόλις 692 χιλιόμετρα στο κοντέρ της, η κατάστασή της είναι φυσικά άριστη και η τιμή της κυμαίνεται στα επίπεδα των Bugatti καθώς είναι περίπου 3,0 εκατομμύρια ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ