ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Το τελευταίο Audi με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα παρουσιαστεί το 2026

Αυτοκίνητο: Το τελευταίο Audi με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα παρουσιαστεί το 2026

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες, με πιο πρόσφατη τη Mazda, ανακοινώνουν τη μετάβαση τους προς τη ηλεκτροκίνηση. Καταρχήν ένας χρόνος αναφοράς είναι το 2030, ενδεχόμενα και λίγο μετά, όμως υπάρχουν και κάποιοι κατασκευαστές που φέρνουν την καταληκτική ημερομηνία πιο κοντά.

Ένας από αυτούς τους κατασκευαστές είναι η Audi, καθώς με δηλώσεις του επικεφαλής της Markus Duesmann σε γερμανικές εφημερίδες προκύπτει πως το τελευταίο της μοντέλο με κινητήρα εσωτερικής καύσης -βενζίνης ή πετρελαίου ή και με τους δύο- θα παρουσιαστεί το 2026.

Αυτό σημαίνει αφενός πως από το 2026 και μετά η γερμανική εταιρεία θα προσθέτει στη γκάμα της καινούργια μοντέλα που θα είναι αποκλειστικά ηλεκτροκίνητα και αφετέρου πως τουλάχιστον το τελευταίο της αυτοκίνητο με κινητήρα εσωτερικής καύσης θα είναι διαθέσιμο και μετά το 2030. Με βάση τους τρέχοντες κύκλους ζωής των μοντέλων της μάρκας που είναι περίπου 6 χρόνια.

Αυτό ο κύκλος ζωής δείχνει και το μοντέλο που θα είναι κατά πάσα πιθανότατα το τελευταίο συμβατικό Audi. Έτσι λοιπόν εκτός απροόπτου θα είναι το Α3, καθώς κάπου εκεί προσδιορίζεται ο χρόνος αντικατάστασης της τρέχουσας γενιάς.

Το βέβαιο είναι πως το τότε Α3 θα έχει πολύ έντονη ηλεκτρική υποβοήθηση, καθώς οι προδιαγραφές εκπομπής ρύπων θα γίνονται ολοένα και πιο αυστηρές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ