ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτοκίνητο: Η Bugatti δοκιμάζει τη σπέσιαλ Chiron Super Sport στα 440 χλμ./ώρα

Αυτοκίνητο: Η Bugatti δοκιμάζει τη σπέσιαλ Chiron Super Sport στα 440 χλμ./ώρα

Δοκιμές υψηλών ταχυτήτων γίνονται σε όλα τα καινούργια μοντέλα ή εκδόσεις μοντέλων που εξελίσσονται, αλλά στα hypercars αποκτούν άλλη έννοια και γίνονται σε επίπεδα που προκαλούν δέος. Για να μην πούμε και τρόμο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Bugatti Chiron Super Sport, με το επιμηκυμένο για χάρη της αεροδυναμικής πίσω μέρος. Η οποία σε μια ακόμα πιο ειδική της εκδοχή με την επωνυμία 300+ έχει ξεπεράσει τα 490 χλμ./ ώρα.

Η στάνταρ εκδοχή της, που θα κοστίζει 3,2 εκατομμύρια ευρώ έχει ήδη δοκιμαστεί στα 380 χλμ./ ώρα, ενώ το επόμενο βήμα θα είναι τα 440 χλμ./ ώρα. Μάλιστα προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια όταν αρχίσουν οι πρώτες της παραδόσεις τον Αύγουστο οι μηχανικοί της εταιρείας θα έχουν τοποθετήσει στο πρωτότυπο hypercar επιπλέον 100 αισθητήρες. Οι οποίοι θα μετρούν κυριολεκτικά ότι μπορεί να μετρηθεί.

Για την περίσταση ο W16 των 8.000 κυβικών αποδίδει 1.600 ίππους, ενώ χαρακτηριστικό είναι πως οι 7 συνολικά σχέσεις του αυτόματου κιβωτίου έχουν γίνει πιο μακριές. Τόσο που η 7η επιλέγεται πάνω από τα 400 χλμ./ ώρα.

Για να φτάσει αυτήν την ταχύτητα από στάση η Chiron Super Sport χρειάζεται μόλις 28,6 δεύτερα, ενώ σε μόλις 2,4 δεύτερα κινείται ήδη με 100 χλμ./ ώρα και σε 5,8 δεύτερα με 200.

Στις ταχύτητες πάντως που μπορεί να φτάσει η Chiron Super Sport μετατρέπεται και σε εξολοθρευτή εντόμων, όπως μπορείτε να δείτε και από τις αντίστοιχες φωτογραφίες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ