ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο σκάφος της Cigarette είναι εμπνευσμένο από τη Mercedes-AMG GT Black Series

Το νέο σκάφος της Cigarette είναι εμπνευσμένο από τη Mercedes-AMG GT Black Series

Η Mercedes-AMG έχει μια μακροχρόνια -εδώ και 13 έτη- συνεργασία με τη Cigarette, τη γνωστή εταιρεία στο χώρο των σκαφών αναψυχής. Έτσι κάθε χρόνο η τελευταία παρουσιάζει ένα σκάφος που είναι εμπνευσμένο από ένα μοντέλο της πρώτης.

Βέβαια η πανδημία του κορωνοϊού έχει επιφέρει και εδώ κάποιες αλλαγές και αναβολές, ευτυχώς μικρές.

Έτσι ενώ το Nighthawk AMG Black Series, όπως ονομάζεται το νέο σκάφος των 41 ποδών που είναι εμπνευσμένο από την AMG GT Black Series ήταν προγραμματισμένο να παρουσιαστεί το Φεβρουάριο που μας πέρασε στην έκθεση του Μαϊάμι αυτή αναβλήθηκε για του χρόνου.

Η Cigarette πάντως δεν περίμενε το 2022 και το παρουσίασε τώρα, αποκαλύπτοντας φυσικά και κάποια από τα ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά του. Όπως για παράδειγμα τους πέντε κινητήρες V8 Mercury Racing 450R των 4,6 λίτρων στο πίσω μέρος του που αποδίδουν συνολικά 2.285 ίππους και εξασφαλίζουν μια ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 144 χλμ./ ώρα.

Από κει και πέρα η… γέφυρα θυμίζει τα μοντέλα της AMG, όπως και οι επενδύσεις, αλλά και ο συνδυασμός πορτοκαλί και μαύρου που παραπέμπει άμεσα στην Mercedes-AMG GT Black Series που προαναφέραμε.

Κατά τα άλλα υπάρχουν συνολικά 6 θέσεις και μια καμπίνα με κρεβάτι για δύο άτομα και χώρους υγιεινής.

Όσο για την τιμή του Nighthawk AMG Black Series ξεκινά από τις 670.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ