ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η VW δεν θα έχει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2035

Η VW δεν θα έχει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης μετά το 2035

O όμιλος της Volkswagen είναι από αυτούς που επενδύουν πολύ στην ηλεκτροκίνηση και οι μάρκες του ανακοινώνουν η μια μετά την άλλη τα πλάνα απομάκρυνσής τους από τους κινητήρες βενζίνης, πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Έτσι όπως ανέφερε σε συνέντευξή του σε γερμανική εφημερίδα ο επικεφαλής της μάρκας VW Klaus Zellmer η βασική εταιρεία του ομίλου μετά το 2035 -για την ακρίβεια προσδιόρισε το χρονικό διάστημα από το 2033 έως το 2035- δεν θα έχει μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης στη γκάμα της. Κάτι που σημαίνει πως θα έχει μετατραπεί σε μια πλήρως ηλεκτρική μάρκα.

Ο λόγος για αυτήν την κίνηση είναι από τη μια οι όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπής ρύπων που θα ισχύσουν τα επόμενα χρόνια, η απαίτηση για μηδενικό αποτύπωμα άνθρακα αλλά και η απόσβεση των υψηλών επενδύσεων του ομίλου στην ηλεκτροκίνηση.

Το 2035 ισχύει για την Ευρώπη, ενώ ο αντίστοιχος πλήρης εξηλεκτρισμός στις ΗΠΑ και την Κίνα θα υλοποιηθεί με κάποια χρονική καθυστέρηση, η οποία θα είναι ακόμα πιο μεγάλη για τη Νότιο Αμερική και την Αφρική.

Ο 100% εξηλεκτρισμός στην Ευρώπη της μάρκας VW θα ακολουθήσει αυτόν της Audi κάτι που είναι μάλλον αναμενόμενο από τη στιγμή που η μια μάρκα είναι πιο μαζική και η άλλη premium.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ