ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Concept Recharge προλογίζει το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo

Το Concept Recharge προλογίζει το ηλεκτρικό μέλλον της Volvo

H ηλεκτροκίνηση ανοίγει νέους ορίζοντες και για τους σχεδιαστές αυτοκινήτων, καθώς η απουσία δοκιμών στοιχείων όπως ο κινητήρας εσωτερικής καύσης αλλά και των υποσυστημάτων που είναι απαραίτητα για τη λειτουργία του, τους επιτρέπει να αλλάξουν τις αναλογίες του αυτοκινήτου έτσι ώστε να αυξηθεί ο εσωτερικός χώρος, βελτιώνοντας παράλληλα και την αεροδυναμική.

Το αποτέλεσμα είναι ένα έξυπνο αυτοκίνητο που προσφέρει καλύτερες λύσεις, ενώ για τη Volvo ένα πρώτο δείγμα γραφής για την επόμενη γενιά των ηλεκτρικών της μοντέλων είναι το Concept Recharge. Που παρουσιάστηκε σε μια εκδήλωση, μαζί με τις μελλοντικές τεχνολογίες που θα διαθέτουν τα αυτοκίνητά της σε συνεργασία με εταιρείες όπως οι Google, Luminar, Northvolt και NVIDIA.

To Concept Recharge λοιπόν παρουσιάζει τη νέα γλώσσα σχεδίασης της Volvo, που φυσικά υιοθετεί και πάλι τη λιτή προσέγγιση του Σκανδιναβικού design. Από κει και πέρα η κλασική μάσκα αντικαταστάθηκε με μία διαμόρφωση που θυμίζει ασπίδα και συνοδεύεται από μία νέα εκδοχή του σφυριού του Θωρ που αποτελεί την «υπογραφή» της Volvo Cars στη σχεδίαση των προβολέων.

Ταυτόχρονα η χαρακτηριστική σχεδίαση των κάθετων πίσω φώτων συνδέεται με την ισχυρή σχεδιαστική κληρονομιά της μάρκας, αλλά επαναπροσδιορίζεται από φτερά που αναπτύσσονται στις υψηλότερες ταχύτητες και βελτιώνουν τη συνολική αεροδυναμική.

Η νέα σχεδιαστική γλώσσα της Volvo εφαρμόζεται και στο εσωτερικό του Concept Recharge, όπου το επίπεδο δάπεδο παρέχει περισσότερο χώρο και καλύτερη θέση για όλους. Στο επίκεντρο βρίσκεται η μεγάλη οθόνη των 15,0 ιντσών του διασυνδεδεμένου συστήματος infotainment επόμενης γενιάς της εταιρείας.

Το Concept Recharge αντανακλά και τις επιδιώξεις της Volvo για την ασφάλεια στο μέλλον -ένας τομέας στον οποίο έχει μια μακρά παράδοση. Έτσι ένας αισθητήρας LiDAR, ουσιώδες τμήμα του σχεδίου της Volvo για την επερχόμενη τεχνολογία ασφαλούς αυτόνομης οδήγησης, φτιαγμένος από την εταιρεία τεχνολογίας Luminar, είναι τοποθετημένος στο πλέον κατάλληλο σημείο της οροφής για να συλλέγει δεδομένα από το περιβάλλον γύρω από το αυτοκίνητο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ