ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το συλλεκτικό Abarth 695 Esseesse θα κατασκευαστεί μόλις 1.390 φορές

Το συλλεκτικό Abarth 695 Esseesse θα κατασκευαστεί μόλις 1.390 φορές

Το 1964, οι μηχανικοί της Abarth μετέτρεψαν το ταπεινό 500 στο σπορ 695 Esseesse και το συγκεκριμένο μοντέλο αποτέλεσε την πηγή έμπνευσης για το νέο, συλλεκτικό Abarth 695 Esseesse. 

Το οποίο θα κατασκευαστεί 695 φορές σε χρώμα Scorpion Black και άλλες τόσες σε Campovolo Grey.

Η διαδικασία εξέλιξής τους ήταν η γνωστή για την Abarth που περιλαμβάνει τη μείωση του βάρους, την αναθεώρηση της ισορροπίας του συνόλου και τη βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης.

Έτσι το νέο 695 Esseesse έχει ένα τονισμένο καπό από αλουμίνιο, το οποίο έχει μειωμένο κατά 25% βάρος σε σχέση με το συμβατικό, ενώ μαζί με άλλες στοχευμένες παρεμβάσεις, η μείωση του βάρους σε σχέση με το ήδη ελαφρύ Abarth 595 Competizione είναι άνω των 10 κιλών.

Στα ιδιαίτερα γνωρίσματα του νέου 695 Esseesse περιλαμβάνεται και το Spoiler ad Assetto Variabile. Η ρυθμιζόμενη πίσω αεροτομή, η οποία βελτιώνει την αεροδυναμική απόδοση και εξασφαλίζει έναν ακόμα πιο δυναμικό χαρακτήρα.

Από κει και πέρα το σπέσιαλ αυτό Abarth ξεχωρίζει και από τις νέες, λευκές ζάντες των 18 ιντσών, τις κόκκινες δαγκάνες της Brembo που τοποθετούνται σε αεριζόμενους δίσκους 305 και 240 χιλιοστών εμπρός και πίσω αντίστοιχα, τα ειδικά λογότυπα, αλλά και την εξάτμιση τιτανίου της Akrapovič.

Στο εσωτερικό τα σπορ καθίσματα της Sabelt με την επισήμανση «one of 695» τονίζουν το συλλεκτικό χαρακτήρα, ενώ οι κόκκινες ζώνες, οι λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και η ευρεία χρήση Alcantara στο ταμπλό τον σπορ.

Το 695 Esseesse κινείται από την η ισχυρότερη έκδοση του 1.4 T-jet, με απόδοση 180 ίππων και 250 Nm ροπής. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225 χλμ./ώρα, ενώ η επιτάχυνση από στάση έως τα 100χλμ./ώρα ολοκληρώνεται σε μόλις 6,7 δεύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ