ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bugatti ενώθηκε με τη Rimac των ηλεκτρικών hypercars, επιβεβαιώνοντας τις φήμες

H Bugatti ενώθηκε με τη Rimac των ηλεκτρικών hypercars, επιβεβαιώνοντας τις φήμες

Οι φήμες που υπήρχαν όλον αυτόν τον καιρό επιβεβαιώθηκαν και η Bugatti ενώθηκε με την κροατική Rimac των ηλεκτρικών hypercars δημιουργώντας μια νέα εταιρεία η οποία ονομάζεται Bugatti Rimac LLC.

Ο λόγος για την κίνηση αυτή δεν είναι άλλος από τις εκπομπές ρύπων, οι οποίοι στην περίπτωση της Bugatti -η Chiron κινείται από το θηριώδη W16 των 8.000 κυβικών- ισοσκελίζονται από το Nevera, το ηλεκτρικό υπερ- αυτοκίνητο που παρουσίασε πρόσφατα η Rimac.

H έδρα της εταιρείας θα είναι το Ζάγκρεμπ, βάση της Rimac, ενώ οι αρχικές εταιρεία, η Bugatti Automobiles και η Rimac Automobili παραμένουν ανεξάρτητες. Στη σύμπραξη η πλειοψηφία των μετοχών, για την ακρίβεια το 55%, ανήκει στη Rimac και το 45% στην Porsche, αλλά από τη στιγμή που οι αρχικές εταιρείες διατηρούν την αυτονομία τους και η Porsche έχει το 24% της Rimac ο πραγματικός έλεγχος είναι στα χέρια των Γερμανών. Και στον όμιλο Volkswagen, στον οποίο ανήκουν τόσο η Porsche όσο και η Bugatti.

Από την άλλη η Rimac διατηρεί τη δυνατότητα να παρέχει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της και σε άλλους κατασκευαστές. Άλλωστε ήδη συνεργάζεται με τον όμιλο της Hyundai.

Η συνεργασία αυτή βέβαια σημαίνει πως μια πλήρως ηλεκτρική Bugatti έρχεται όλο και πιο κοντά. Φυσικά με τεχνολογία της Rimac.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ