H Bugatti ενώθηκε με τη Rimac των ηλεκτρικών hypercars, επιβεβαιώνοντας τις φήμες
Οι φήμες που υπήρχαν όλον αυτόν τον καιρό επιβεβαιώθηκαν και η Bugatti ενώθηκε με την κροατική Rimac των ηλεκτρικών hypercars δημιουργώντας μια νέα εταιρεία η οποία ονομάζεται Bugatti Rimac LLC.
Ο λόγος για την κίνηση αυτή δεν είναι άλλος από τις εκπομπές ρύπων, οι οποίοι στην περίπτωση της Bugatti -η Chiron κινείται από το θηριώδη W16 των 8.000 κυβικών- ισοσκελίζονται από το Nevera, το ηλεκτρικό υπερ- αυτοκίνητο που παρουσίασε πρόσφατα η Rimac.

H έδρα της εταιρείας θα είναι το Ζάγκρεμπ, βάση της Rimac, ενώ οι αρχικές εταιρεία, η Bugatti Automobiles και η Rimac Automobili παραμένουν ανεξάρτητες. Στη σύμπραξη η πλειοψηφία των μετοχών, για την ακρίβεια το 55%, ανήκει στη Rimac και το 45% στην Porsche, αλλά από τη στιγμή που οι αρχικές εταιρείες διατηρούν την αυτονομία τους και η Porsche έχει το 24% της Rimac ο πραγματικός έλεγχος είναι στα χέρια των Γερμανών. Και στον όμιλο Volkswagen, στον οποίο ανήκουν τόσο η Porsche όσο και η Bugatti.

Από την άλλη η Rimac διατηρεί τη δυνατότητα να παρέχει την τεχνολογία και την τεχνογνωσία της και σε άλλους κατασκευαστές. Άλλωστε ήδη συνεργάζεται με τον όμιλο της Hyundai.
Η συνεργασία αυτή βέβαια σημαίνει πως μια πλήρως ηλεκτρική Bugatti έρχεται όλο και πιο κοντά. Φυσικά με τεχνολογία της Rimac.
Άνοιξαν οι αιτήσεις για αναπληρωτές και ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς από την ΔΥΠΑ
05:00
Εορταστικό ωράριο Χριστουγέννων: Την Πέμπτη 11/12 κάνει πρεμιέρα - Τι πρέπει να γνωρίζετε
04:00
Πράσινα τιμολόγια Δεκεμβρίου: Πού κυμαίνονται - Δείτε τις τιμές των παρόχων
03:00
Υποχρεωτικό το IRIS σε όλες τις επιχειρήσεις: Διευκρινίσεις για τα όρια συναλλαγών
02:00