ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Mercedes θα περιορίσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και τα plug-in υβριδικά

Η Mercedes θα περιορίσει τους κινητήρες εσωτερικής καύσης αλλά και τα plug-in υβριδικά

Σε αντίθεση με άλλους κατασκευαστές η Mercedes δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής κάποια χρονιά ορόσημο, μετά την οποία θα κατασκευάζει αποκλειστικά και μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Σύμφωνα με γερμανικά μέσα ενημέρωσης στη Στουτγκάρδη πιστεύουν πως και μετά το 2030 θα υπάρχει ανάγκη για κινητήρες εσωτερικής καύσης, καθώς οι υποδομές φόρτισης δεν αναμένεται να έχουν επεκταθεί σε τέτοιο βαθμό που να καλύπτουν όλες τις ανάγκες και όλες τις περιοχές, ενώ δεν είναι και οι μόνοι που έχουν αυτήν την άποψη. Στην Audi για παράδειγμα έχουν την ίδια αντίληψη.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πως δεν κάνουν κινήσεις προς την πλήρη μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση. Έτσι λοιπόν όλα τα μελλοντικά μοντέλα της γερμανικής εταιρείας θα έχουν και από μια ηλεκτρική έκδοση, ενώ ταυτόχρονα θα περιορίζεται όλο και περισσότερο η γκάμα των κινητήρων εσωτερικής καύσης της.

Αυτό στην πράξη σημαίνει πως οι μεγάλοι V8 και V12 που αποτελούσαν βασικά χαρακτηριστικά της Mercedes θα αρχίσουν στο μέλλον να χρησιμοποιούνται όλο και λιγότερο μέχρι που θα εγκαταλειφθούν. Επίσης μια ακόμα απόφαση των Γερμανών είναι να περιορίσουν σταδιακά και τα plug-in υβριδικά τους μοντέλα προκειμένου να αφοσιωθούν στα πλήρως ηλεκτρικά και να χρησιμοποιήσουν στην εξέλιξή τους και όλους τους οικονομικούς τους πόρους.

Το πλάνο της εταιρείας υπάρχει περίπτωση να ανακοινωθεί επίσημα στις 22 Ιουλίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ