ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Abarth F595 έχει 165 ίππους και τεχνολογία από Formula 4

To Abarth F595 έχει 165 ίππους και τεχνολογία από Formula 4

Η Abarth παρουσίασε μια ακόμα ειδική έκδοση του 500, την F595 που σύμφωνα με την ιταλική εταιρεία θέλει να παρέχει αίσθηση πίστας στις καθημερινές μετακινήσεις.

Αυτό άλλωστε σημαίνει και το γράμμα F στην επωνυμία του, που παραπέμπει στη Formula 4, στην οποία η Abarth είναι ο αποκλειστικός προμηθευτής κινητήρων.

Έτσι λοιπόν το F595 έχει στοιχεία από τους αγώνες ενώ ο κινητήρας 1.4 T-Jet, που καλύπτει τις προδιαγραφές Euro-6D Final, έχει turbo της Garrett, σχέση συμπίεσης 9,0:1, και αποδίδει 165 ίππους και 230 Nm, που είναι ήδη διαθέσιμα από τις 2.250 σ.α.λ.

Οι πολλοί ίπποι σε συνδυασμό με το σχετικά χαμηλό βάρος εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 7,3 δεύτερα με το χειροκίνητο κιβώτιο και σε 7,4 με το αυτόματο. Όσο για την τελική ταχύτητα φτάνει τα 218 χλμ./ ώρα.

Ιδιαίτερο γνώρισμα του Abarth F595 είναι η εξέλιξη της θρυλικής εξάτμισης Record Monza, που πλέον διαθέτει δύο κάθετες απολήξεις από κάθε πλευρά και εξασφαλίζει ένα έντονο όσο και χαρακτηριστικό ήχο. Ενδιαφέρον είναι πως από ένα μπουτόν στο ταμπλό ενεργοποιείται η ενεργή βαλβίδα της εξάτμισης και έτσι ο οδηγός μπορεί να επιλέξει είτε ένα πιο διακριτικό μπάσο ήχο ή το τυπικό ηχόχρωμα της Abarth.

Επίσης με την επιλογή «Scorpion mode» από το ταμπλό, η παροχή της ροπής γίνεται πιο άμεση, όπως και η απόκριση στο γκάζι.

Το νέο Abarth F595 είναι διαθέσιμο τόσο ως hatchback όσο και ως κάμπριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ