ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι ιδιοκτήτες των Hennessey Venom F5 θα μπορούν να τα οδηγούν μόνο για 4.000 χιλιόμετρα ετησίως

Οι ιδιοκτήτες των Hennessey Venom F5 θα μπορούν να τα οδηγούν μόνο για 4.000 χιλιόμετρα ετησίως

Το Venom F5 της Hennessey είναι ένα ιδιαίτερο hypercar. Όχι μόνο γιατί σκοπεύει να διεκδικήσει και επίσημα τον τίτλο του πιο γρήγορου μοντέλου παραγωγής στον κόσμο αλλά και γιατί θα είναι ένας από τους τελευταίους κλασικούς εκπροσώπους της κατηγορίας.

Και λέμε κλασικούς γιατί δεν διαθέτει κανενός είδους ηλεκτρική υποβοήθηση και η κίνησή του εξασφαλίζεται μόνο από τον V8 του των 6.600 κυβικών, ο οποίος αποδίδει 1.830 ίππους και 1.617 Nm. Που αρκούν για ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε μόλις 2,6 δεύτερα και μια τελική ταχύτητα που σύμφωνα με την εταιρεία φτάνει τα 500 χλμ./ ώρα.

Οι αριθμοί αυτοί είναι κάτι παραπάνω από εντυπωσιακοί, αλλά υπάρχει ένα ακόμα ενδιαφέρον νούμερο για το Venom F5. Το ότι οι κάτοχοί του δεν θα μπορούν να το οδηγήσουν σε δημόσιους δρόμους για περισσότερα από 4.000 χιλιόμετρα (2.500 μίλια) σε ετήσια βάση. Τουλάχιστον στις ΗΠΑ.

Ο λόγος για αυτό είναι η απουσία πλήρους έγκρισης τύπου και αυτό γιατί, μεταξύ άλλων, δεν έχει αερόσακους. Έτσι θα μπορεί να κινείται μόνο με ειδικές πινακίδες «επίδειξης», που έχουν το παραπάνω χιλιομετρικό όριο.

Η ιδιαιτερότητα αυτή, που ομολογουμένως είναι σπάνια, δεν προβλημάτισε του υποψήφιους αγοραστές του. Έτσι ήδη έχουν προ- πωληθεί τα 12 από τα συνολικό 24 Venom F5 που θα κατασκευαστούν. Σε μια τιμή που ξεπερνά τα 2,1 εκατομμύρια δολάρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ