ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Lamborghini θα επιμείνει στον V12 για τη διάδοχο της Aventador

H Lamborghini θα επιμείνει στον V12 για τη διάδοχο της Aventador

Στη μετάβαση προς τον εξηλεκτρισμό οι μεγάλοι, πολυκύλινδροι κινητήρες εσωτερικής καύσης, ανεξαρτήτως καυσίμου, είναι αυτοί που έχουν και το μεγαλύτερο θέμα με τις ολοένα και πιο αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων.

Από την άλλη οι συγκεκριμένοι κινητήρες είναι άρρηκτα δεμένοι με την ιστορία πολλών εταιρειών, ειδικά όσων κινούνται στο high end της αυτοκινητοβιομηχανίας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η Lamborghini και ο V12 της, που δίνει εδώ και δεκαετίες το παρόν στη γκάμα της και κινεί τα κορυφαία της μοντέλα.

Οι φήμες που ακούγονταν τον τελευταίο καιρό ήθελαν τη διάσημη ιταλική εταιρεία να εγκαταλείπει τον V12 επιλέγοντας για τη διάδοχο της Aventador κάποιο άλλο μικρότερο σύνολο. Αυτό όμως δεν πρόκειται να συμβεί, καθώς οι Ιταλοί όχι μόνο δεν θα αφήσουν τον V12 αλλά ήδη εξελίσσουν μια νέα γενιά του.

Θα πρόκειται για ένα τελείως διαφορετικό σύνολο που θα είναι και πάλι ατμοσφαιρικό αλλά προσαρμοσμένο στην ηλεκτρική υποβοήθηση που θεωρείται δεδομένο πως θα υπάρχει -είτε με τη μορφή ενός κλασικού είτε ενός plug-in υβριδικού αν λυθεί το πρόβλημα του επιπλέον βάρους που προκύπτει από την παρουσία της μπαταρίας.

Και ο νέος κινητήρας θα συνδυάζεται με τετρακίνηση, ενώ οι μηχανικοί της Lamborghini θα δώσουν ιδιαίτερη έμφαση και στη μείωση του βάρους -άλλος ένας παράγοντας που επηρεάζει σημαντικά τις εκπομπές ρύπων- με την ακόμα μεγαλύτερη χρήση ανθρακονήματος και άλλων ελαφρών υλικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ