ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το ηλεκτρικό Audi A6 e-tron θα παρουσιαστεί το 2022

Το ηλεκτρικό Audi A6 e-tron θα παρουσιαστεί το 2022

Την πρώτη ηλεκτρική της λιμουζίνα αναμένεται να παρουσιάσει εντός του 2022 η Audi. Μάλιστα δεν θα πρόκειται για τον αντικαταστάτη του πολυτελούς Α8 αλλά για αυτόν του μικρότερου Α6. Που φυσικά θα έχει και συμβατικές εκδόσεις με ηλεκτρική υποβοήθηση.

Μια πρώτη προσέγγιση της εμφάνισής του είναι το πρωτότυπο Audi A6 e-tron Concept που είχε παρουσιαστεί πριν από μερικούς μήνες στη Σαγκάη και την έκθεσή της με ένα εντυπωσιακό σε αναλογίες αμάξωμα τύπου Sportback. Μάλιστα οι φήμες λένε πως το μοντέλο παραγωγής θα διαφοροποιείται λίγο από αυτό.

Επίσης το πιο πιθανό είναι πως το καινούργιο A6 e-tron μαζί με την ηλεκτρική Porsche Macan θα είναι τα πρώτα μοντέλα του ομίλου VW που θα χρησιμοποιήσουν το καινούργιο πλαίσιο PPE (Premium Platform Electric).

Αυτό σημαίνει πως θα έχει μπαταρία που θα φτάνει μέχρι και τις 100 kWh και θα εξασφαλίζει αυτονομία 700 χιλιομέτρων, ενώ θα έχει δυνατότητα φόρτισης με ισχύ έως και 270 kW. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως με φόρτιση μόλις 10 λεπτών, εφόσον βέβαια υπάρχει διαθέσιμος φορτιστής αυτής της ισχύος, το Audi A6 e-tron θα μπορεί να καλύψει μέχρι και 300 χιλιόμετρα. Τιμή αν μη τι άλλο εντυπωσιακή.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ