ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η θωρακισμένη Mercedes S-Class είναι για πρώτη φορά και τετρακίνητη

Η θωρακισμένη Mercedes S-Class είναι για πρώτη φορά και τετρακίνητη

Η Mercedes έχει να επιδείξει μια μεγάλη παράδοση στα θωρακισμένα αυτοκίνητα, μιας και ασχολείται με αυτά από το 1928, οπότε ακούγεται μάλλον περίεργο που η καινούργια S 680 Guard είναι το πρώτο τετρακίνητο θωρακισμένο μοντέλο της.

Η πρεμιέρα της S 680 Guard 4MATIC, όπως είναι η πλήρης ονομασία της, θα γίνει στις αρχές Σεπτεμβρίου στην έκθεση του Μονάχου, ενώ ο κινητήρας της θα είναι ο γνωστός V12 των 6.000 κυβικών της μάρκας που αποδίδει 612 ίππους.

Οι οποίοι σίγουρα δεν έχουν εύκολη δουλειά, καθώς λόγω της θωράκισης το βάρος έχει ανέβει σημαντικά. Ενδεικτικό για αυτό είναι πως οι πόρτες είναι τόσο βαριές που προκειμένου να κλείνουν χωρίς να ταλαιπωρούν υπάρχει ένας ειδικός ηλεκτρο-υδραυλικό μηχανισμός.

Ενδιαφέρον είναι πως για την S 680 έχει εξελιχθεί ευθύς εξαρχής ένα σπέσιαλ πλαίσιο και δεν έχουν γίνει απλά ενισχύεις στο υπάρχον, προκειμένου η προστασία να είναι η καλύτερη δυνατή. Αυτός είναι και ο λόγος που υπάρχουν και ειδικά κρύσταλλα πολλαπλών στρώσεων, ενώ οι προδιαγραφές που καλύπτονται είναι οι VR 10. Που σημαίνει αντοχή σε επιθέσεις με πυροβόλα όπλα, ενώ αντέχει και σε απόπειρες με εκρηκτικά.

Η αντοχή της θωράκισης έχει ελεγχθεί από διάφορα εξειδικευμένα κέντρα στη Γερμανία και η βαθμολογία είναι κορυφαία τόσο σε ότι αφορά το δάπεδο και την οροφή της S 680 Guard όσο και τα πλευρικά στοιχεία του αμαξώματός της.

Από κει και πέρα υπάρχει σύστημα αυτόματης πυρόσβεσης αλλά και τροφοδοσίας της καμπίνας με αέρα από το εξωτερικό, καθώς και λάστιχα run flat που επιτρέπουν την κίνηση ακόμα και αν χάσουν όλο τον αέρα του. Ο επιπλέον εξοπλισμός περιλαμβάνει σειρήνα, ειδικά φώτα και συναγερμό πανικού, που βέβαια ανεβάζουν και άλλο την τιμή σε σχέση με τις 457.100 ευρώ από τις οποίες ξεκινά η Mercedes S 680 Guard 4MATIC. Εννοείται προ φόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ