ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Alfa Romeo Tonale θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2022

H Alfa Romeo Tonale θα είναι έτοιμη στα μέσα του 2022

Η Tonale, το πιο μικρό SUV της Alfa Romeo, αποτελεί βασικό πυλώνα της ανάκαμψης της μάρκας υπό τη σκέπη πλέον της Stellantis. Υπό τη νέα ηγεσία  της εταιρείας έγιναν κάποιες αλλαγές στις προδιαγραφές και στον προσανατολισμό του μοντέλου, το οποίο έπειτα από σημαντική καθυστέρηση -ας μην ξεχνάμε πως το πρωτότυπο παρουσιάστηκε στην έκθεση της Γενεύης το 2019- αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα στα μέσα της επόμενης χρονιάς.

Ήδη γίνονται εντατικές δοκιμές των αυτοκινήτων προ- παραγωγής στο δρόμο -φυσικά με έντονο καμουφλάζ- και από τις κατασκοπευτικές φωτογραφίες μπορούν να βγουν κάποια συμπεράσματα για την τελική εικόνα της Tonale.

Έτσι λοιπόν αναμένεται να έχει ένα εμφατικό Scudetto, την κλασική μάσκα των Alfa Romeo και προβολείς οι οποίοι δεν θα είναι τόσο στενοί όσο αυτοί του concept. Επίσης οι εξωτερικοί καθρέφτες θα είναι συμβατικοί και οι χειρολαβές στις πίσω πόρτες εμφανείς.

Η βάση της Tonale θα είναι το πλαίσιο Small Wide ή SCCS (Small Common Components and Systems) στο οποίο βασίζεται και το Jeep Cherokee, ενώ από αυτό θα προέρχονται και τα συστήματα πρόωσής της. Μεταξύ αυτών και τα δύο plug-in υθριδικά γύρω από τον τετρακύλινδρο βενζίνης των 1.300 κυβικών. Ο ηλεκτροκινητήρας θα είναι στον πίσω άξονα και θα εξασφαλίζει και την τετρακίνηση και η συνδυαστική απόδοση θα είναι είτε 190 είτε 240 ίπποι, με τη ροπή να φτάνει τα 520 Nm.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ