ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Με το Type S ολοκληρώνεται ο κύκλος του Honda NSX

Με το Type S ολοκληρώνεται ο κύκλος του Honda NSX

To NSX, το supercar της Honda, μπήκε στην τελική φάση της ζωή του, μιας και στο τέλος του 2022 θα κατασκευαστεί το τελευταίο. Που θα είναι ένα από τα 350 της ειδικής έκδοσης Type S που θα κατασκευαστούν.

Τα 300 από τα 350 NSX Type S προορίζονται για την αγορά των ΗΠΑ, επιλογή κάθε άλλο παρά τυχαία, μιας και το σούπερ σπορ Honda είναι ιδιαίτερα επιτυχημένο, ως Acura NSX, στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Σε σχέση με τη στάνταρ έκδοση το Type S έχει ένα διαφοροποιημένο αεροδυναμικό πακέτο με πιο μεγάλη πίσω αεροτομή και καινούργιο διαχύτη, ενώ το κάλυμμα του κινητήρα είναι πλέον κόκκινο. Όπως κόκκινες είναι και οι δαγκάνες των φρένων, ενώ το χρώμα του αμαξώματος θα είναι γκρι.

Κόκκινες λεπτομέρειες θα υπάρχουν και στο εσωτερικό, ενώ το σύστημα πρόωσης αποτελείται από έναν τοποθετημένο στο κέντρο V6 3.500 κυβικών με δύο turbo, ο οποίος συνδυάζεται με τρεις ηλεκτροκινητήρες εκ των οποίων οι δύο είναι στον εμπρός άξονα και ένα αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη με 9 σχέσεις.

Για την περίσταση η συνδυαστική απόδοση φτάνει τους 600 ίππους, είναι δηλαδή αυξημένη κατά 27 ίππους σε σχέση με την κανονική έκδοση. Η ροπή αντίστοιχα έχει περάσει από τα 476 Nm στα 492+16 Nm.

Η πρώτη γενιά του Honda NSX, στην εξέλιξη της οποίας είχε εμπλακεί και ο μεγάλος Ayrton Senna, κατασκευαζόταν από το 1990 έως το 2005, ενώ η τρέχουσα δεύτερη παρουσιάστηκε το 2022. Η τρίτη, αν υπάρξει με την ίδια επωνυμία, θα είναι μάλλον ηλεκτρική.

Το Honda NSX Type S κοστίζει στις ΗΠΑ περίπου 146.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ