ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Bugatti Bolide περνά στην παραγωγή με κόστος 4 εκατομμυρίων ευρώ

H Bugatti Bolide περνά στην παραγωγή με κόστος 4 εκατομμυρίων ευρώ

Όταν πέρυσι τον Οκτώβριο η Bugatti παρουσίαζε τη Bolide ήταν χωρίς αμφιβολία η πιο hardcore παραλλαγή της Chiron. Από όλες τις απόψεις.

Τώρα η Bolide περνά στην κανονική παραγωγή και προορίζεται για χρήση μόνο σε πίστα. Αυτό σημαίνει πως αυτομάτως παύουν να ισχύουν οι όποιοι κανονισμοί πρέπει να πληρούνται για έγκριση τύπου σε δημόσιο δρόμο, γεγονός που έλυσε τα χέρια μηχανικών και σχεδιαστών.

Έτσι η Bolide παραγωγής έχει εντυπωσιακή εμφάνιση που θυμίζει αγωνιστικό του πρωταθλήματος αντοχής και κινείται φυσικά από τον W16 των 8.000 κυβικών με τα τέσσερα turbo. Σε σχέση με το πρωτότυπο η απόδοσή του δεν θα φτάνει τους 1.850 ίππους αλλά θα περιορίζεται στους 1.600 καθώς η βενζίνη δεν θα είναι αγωνιστική των 110 οκτανίων όπως στο concept αλλά η στάνταρ των 98.

Παράλληλα το βάρος έχει αυξηθεί στα 1.450 κιλά σε σχέση με τα 1.240 του πρωτοτύπου, γεγονός που επηρεάζει φυσικά και τις επιδόσεις σε σχέση με το τελευταίο.

Οι πρώτες Bugatti Bolide, που θα είναι βολίδα όνομα και πράγμα, θα παραδοθούν το 2024. Συνολικά θα κατασκευαστούν 40 και η τιμή της καθεμιάς θα είναι 4,0 εκατομμύρια ευρώ προ φόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ