ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η νέα Mercedes C-Class παίρνει τα βουνά ως All-Terrain

Η νέα Mercedes C-Class παίρνει τα βουνά ως All-Terrain

Η μόδα των SUV επηρεάζει φυσικά και τις άλλες κατηγορίες, με τους σχεδιαστές να προσπαθούν να ενσωματώσουν κάποια από τα στοιχεία τους που τα καθιστούν δημοφιλή.

Μια από τις πιο επιτυχημένες διασταυρώσεις είναι αυτή των στέισον με τονισμένο off road χαρακτήρα, όπως είναι τα Cross Country της πρωτοπόρου εδώ Volvo και τα Allroad της Audi, ενώ οι αντίστοιχες Mercedes ονομάζονται All-Terrain.

Χρησιμοποιούμε πληθυντικό γιατί πλέον είναι δύο, καθώς στην ήδη γνωστή E-Class προστέθηκε και η αντίστοιχη έκδοση του στέισον της νέας C-Class.

H C-Class All Terrain λοιπόν έχει αυξημένη απόσταση από το έδαφος κατά 40 χιλιοστά, πλαστικά προστατευτικά και ποδιές, καθώς και μια μάσκα που προέρχεται από τα SUV της μάρκας. Το όμορφο και σύγχρονο εσωτερικό με την οθόνη αλά S-Class στην κεντρική κονσόλα δεν έχει αλλάξει, ενώ έχουν προστεθεί δύο επιπλέον προγράμματα οδήγησης, τα Offroad και Offroad+, η χρησιμότητα των οποίων προκύπτει από την επωνυμία τους.

Προαιρετικά υπάρχει και off road λειτουργία των Dynamic Lights με εντονότερο περιμετρικό φωτισμό για καλύτερη αναγνώριση των εμποδίων, ενώ το επίπεδο εξοπλισμού είναι ένα, το Avantgarde.

H νέα Mercedes C-Class είναι στάνταρ τετρακίνητη και αυτόματη και διαθέσιμη είτε ως C 200 με τον κινητήρα βενζίνης των 1.500 κυβικών και των 204 ίππων, είτε ως C 220 d με το δίλιτρο turbo diesel των 200 ίππων.

Οι πωλήσεις της αναμένεται να ξεκινήσουν προς τα τέλη τους έτους και για την Ελλάδα υπολογίστε μια τιμή εκκίνησης γύρω στις 60.000 ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ