ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Οι Κορεάτες παρουσιάζουν τώρα, με το Genesis GV60, και ηλεκτρικά πολυτελείας

Οι Κορεάτες παρουσιάζουν τώρα, με το Genesis GV60, και ηλεκτρικά πολυτελείας

Από τη στιγμή που οι Hyundai και Kia παρουσίασαν ηλεκτρικά μοντέλα νέας γενιάς, τα Ioniq 5 και EV6 αντίστοιχα, ήταν απλά θέμα χρόνου πότε θα γινόταν η αντίστοιχη κίνηση από την Genesis. Τη μάρκα πολυτελείας του μεγάλου ομίλου της Νότιας Κορέας.

Έτσι λοιπόν η Genesis χρησιμοποίησε το ίδιο ειδικά εξελιγμένο πλαίσιο E-GMP, εφάρμοσε τη σχεδιαστική φιλοσοφία της Athletic Elegance και παρουσίασε το GV60.

Που ναι μεν είναι SUV, αλλά χάρη στη μικρή απόστασή του από το έδαφος, αλλά και το στυλ κουπέ του -το πίσω μέρος με την έντονη κλίση καταλήγει σε μια μικρή σταθερή αεροτομή- είναι ιδιαίτερα δυναμικό.

Το εσωτερικό δείχνει όντως πιο upper class και τα βλέμματα κλέβει η ελεύθερη οθόνη στην οποία συνδυάζεται ο πίνακας οργάνων και η οθόνη αφής του συστήματος infotainment. Όσο για τους χώρους αναμένονται ιδιαίτερα καλοί, τόσο για τους επιβάτες όσο και για τις αποσκευές τους.

Παρόλο που η Genesis δεν έχει προβεί σε επίσημες ανακοινώσεις είναι σχεδόν βέβαιο πως το σύστημα πρόωσης του GV60 θα είναι ανάλογο με αυτό των Hyundai Ioniq 5 και Kia EV6. Θα υπάρχουν δηλαδή διαθέσιμες μπαταρίες 58,0 και 77,4 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία που θα φτάνει μέχρι και το 500 χιλιόμετρα, θα φορτίζουν με 400 και με 800 V και θα μπορούν να παρέχουν και ηλεκτρική ενέργεια. Σε άλλα EVs ή σε ηλεκτρικούς καταναλωτές κάθε τύπου.

Η κορυφαία του έκδοση θα έχει 585 ίππους, θα είναι τετρακίνητη και θα εξασφαλίζει ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε περίπου 3,5 δεύτερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ