ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί δεν μπορεί πλέον να αγοράσει κανείς το hypercar Hennessey Venom F5;

Γιατί δεν μπορεί πλέον να αγοράσει κανείς το hypercar Hennessey Venom F5;

Το Hennessey Venom F5 έχει φιλόδοξους στόχους: Θέλει να είναι το πρώτο μοντέλο παραγωγής που θα περάσει τα 500 χλμ./ ώρα, ενώ από το 2014 που έκανε την εμφάνισή του για πρώτη φορά έχει περάσει από διάφορά στάδια εξέλιξης.

Πλέον έχει στην ουσία ολοκληρώσει τις δοκιμές του και έχει φτάσει στο στάδιο της κανονικής παραγωγής, παρουσιάστηκε πριν από λίγες μέρες και στο Monterey Car Week και δεν είναι διαθέσιμο.

Ο λόγος δεν είναι άλλος από το ότι και οι 24 μονάδες του που θα κατασκευαστούν συνολικά -οι μισές προορίζονται για τις ΗΠΑ και οι άλλες μισές για τις διεθνείς αγορές- έχουν ήδη προ πωληθεί. Και αυτό παρά την τιμή εκκίνησης των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ προ φόρων, που κάθε άλλο παρά αποθάρρυνε τους μελλοντικούς του ιδιοκτήτες.

Το Venom F5 -με F5 χαρακτηρίζονται οι πιο ισχυροί τυφώνες- κινείται από έναν V8 χωρητικότητας 6.600 κυβικών, ο οποίος αποδίδει μέχρι 1.842 ίππους και 1.617 Nm και έχει να μετακινήσει μόλις 1.360 κιλά. Αυτά μεταφράζονται στην εκπληκτική τιμή των μόλις 0,74 κιλών ανά ίππο, που εξασφαλίζουν ένα 0-100 χλμ./ ώρα σε 2,6 δεύτερα.

Όσο για την τελική του ταχύτητα η κλιμάκωση της τελευταίας σχέσης του κιβωτίου του είναι τέτοια που θεωρητικά φτάνει τα 534 χλμ./ ώρα. Στην πράξη ο στόχος είναι, όπως προαναφέραμε, να περάσει τα 500 χλμ./ ώρα και να κάνει δικό του το ρεκόρ. Το οποίο η Hennessey κυνηγά εδώ και χρόνια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ