ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Toyota μειώνει την παραγωγή της κατά 40% και υπάρχει λόγος

Η Toyota μειώνει την παραγωγή της κατά 40% και υπάρχει λόγος

Μια τέτοια εξέλιξη είναι έτσι και αλλιώς σημαντική, αλλά αποκτά ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα όταν προέρχεται από έναν από τους μεγαλύτερους κατασκευαστές στο κόσμο.

Η Toyota λοιπόν ανακοίνωσε πως το Σεπτέμβριο θα μειώσει την παραγωγή της κατά 40%. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου θα κατασκευάσει 400 χιλιάδες αυτοκίνητα λιγότερα, καθώς από τις 900.000 που είχαν προγραμματιστεί αρχικά θα μπορέσουν να κατασκευαστούν μόνο οι 500.000.

Ο βασικός λόγος για αυτήν την εξέλιξη δεν είναι άλλος από την έλλειψη των ημιαγωγών, των γνωστών chip, που ταλαιπωρεί εδώ και αρκετούς μήνες την αυτοκινητοβιομηχανία. Και κατά πάσα πιθανότητα θα συνεχιστεί με την ίδια ένταση και τους επόμενους μήνες.

Επιπρόσθετα προβλήματα δημιουργεί και η πανδημία του Covid-19 που έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και με τη μετάλλαξη Δέλτα έχει αποκτήσει νέα επικινδυνότητα.

Η μείωση της παραγωγής θα γίνει κυρίως στα εργοστάσια της Toyota στην Ιαπωνία, και σε μικρότερο βαθμό σε αυτά της Ευρώπης, της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας. Φυσικά παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζουν και άλλοι κατασκευαστές, που επίσης ψάχνουν λύσεις.

Επιπτώσεις θα υπάρχουν στους χρόνους παράδοσης των καινούργιων αυτοκινήτων, αλλά και στις τιμές τους, μιας και σε τέτοιου είδους καταστάσεις αυτές που παύουν να είναι διαθέσιμες είναι οι βασικές εκδόσεις που παρουσιάζουν και τα μικρότερα περιθώρια κέρδους για τους κατασκευαστές.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ