ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H ιταλική Pagani φόρεσε κελεμπία

H ιταλική Pagani φόρεσε κελεμπία

Μπορεί το όνομα Pagani να βρίσκεται συχνά στην επικαιρότητα, κυρίως λόγω των ειδικών εκδόσεων της Huayra, μπορεί και τα δύο μοντέλα (Zonda και Huayra) που έχουν παρουσιαστεί μέχρι σήμερα να θεωρούνται εξαιρετικά αλλά, όπως συμβαίνει πολλές φορές, τα πράγματα δεν είναι τόσο ρόδινα όσο φαινομενικά δείχνουν.

Έτσι η μικρή εταιρεία που έχει ιδρύσει ο Αργεντινός Horacio Pagani και έχει έδρα στο χωριό San Cesario sul Panaro, κοντά στη Modena, έχει αρκετά θέματα. Το βασικό είναι πως η Huayra, το ένα και μοναδικό μοντέλο της, έχει συμπληρώσει ήδη μια δεκαετία παρουσίας και αρχίζει να δείχνει την ηλικία της.

Παράλληλα οι βασικοί ανταγωνιστές, μεταξύ αυτών και οι Ferrari και Lamborghini, που επίσης έχουν έδρα στην ίδια περιοχή, έχουν ήδη κάνει βήματα προς την ηλεκτροκίνηση. Σε αντίθεση με την Pagani, που μέχρι στιγμής τουλάχιστον δεν έχει ανακοινώσει κάτι ανάλογο.

Πάντως στο άμεσο μέλλον θα έχει κεφάλαια προκειμένου να κινηθεί προς αυτήν την κατεύθυνση, μιας και το Saudi Arabia's Public Invenstment Fund -όπως λέει και το όνομά του είναι Σαουδαραβικό- απέκτησε μέρος των μετοχών της εταιρείας.

Όχι την πλειοψηφία που παραμένει στον Pagani, ο οποίος χαρακτηριστικά δήλωσε στην Arab News, «πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα στη μακροπρόθεσμη στρατηγική ανάπτυξης μας, η οποία προβλέπει σημαντικές επενδύσεις για να διασφαλίσει ότι οι επόμενες γενιές των hypercar μας θα συνεχίσουν να προκαλούν μοναδικά συναισθήματα».

Οι Σαουδάραβες λοιπόν από ότι φαίνεται ήρθαν την κατάλληλη στιγμή προκειμένου να εξασφαλίσουν την απαραίτητη ρευστότητα αλλά από την άλλη δεν θα αλλοιωθεί ο χαρακτήρας της μάρκας από τη στιγμή που ο έλεγχος θα εξακολουθεί να βρίσκεται στα χέρια του Pagani. Τόσο σε ότι αφορά την εταιρεία όσο και τα μελλοντικά της μοντέλα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ