ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H νέα BMW της σειράς 5 θα είναι και ηλεκτρική - Η M5 plug-in υβριδική

H νέα BMW της σειράς 5 θα είναι και ηλεκτρική - Η M5 plug-in υβριδική

Η σειρά 5 της BMW αναμένεται να αντικατασταθεί σε περίπου 18 μήνες και  η νέα της γενιά θα είναι σημαντικά διαφοροποιημένη. Και μάλιστα σε όλους τους τομείς και στα πλαίσια της στροφής της βαυαρικής εταιρείας προς την ηλεκτροκίνηση.

Έτσι λοιπόν η καινούργια 5άρα θα έχει μια πιο εμφατική μάσκα και μια πιο επιθετική γραμμή οροφής που θα της εξασφαλίσει συνολικά μια πιο σπορ εικόνα. Η βάση της θα είναι το πλαίσιο CLAR της μάρκας, που χρησιμοποιείται ήδη σε πολλά από τα μοντέλα της.

Το χαρακτηριστικό του συγκεκριμένου πλαισίου είναι πως υποστηρίζει όλα τα διαθέσιμα συστήματα πρόωσης. Από τους κλασικούς κινητήρες εσωτερικής καύσης μέχρι τα πλήρως ηλεκτρικά και με όλα τα ενδιάμεσα στάδια.

Έτσι θεωρείται κάτι παραπάνω από βέβαιο πως η καινούργια 5άρα θα έχει και μια καθαρά ηλεκτρική έκδοση στη γκάμα της, ενώ και η κορυφαία εκδοχή της, η M5, θα εξηλεκτριστεί. Με ένα plug-in υβριδικό σύστημα πρόωσης που θα αποτελείται κατά πάσα πιθανότητα από τον εξακύλινδρο σε σειρά των 3.000 κυβικών της μάρκας και έναν ηλεκτροκινητήρας. Η συνδυαστική ισχύς αναμένεται να φτάνει τους 750 ίππους, ενώ θα υπάρχει και ένα δεύτερο plug-in υβριδικό με περίπου 500 ίππους, που θα διαδεχθεί την M550i.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ