ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τα VW σε λίγα χρόνια θα είναι μόνο αυτόματα

Τα VW σε λίγα χρόνια θα είναι μόνο αυτόματα

Αν είστε οπαδός των χειροκίνητων κιβωτίων αλλά και των μοντέλων της VW έχετε δυνατότητα μέχρι και το 2030 να αποκτήστε τον παραπάνω συνδυασμό. Και αυτό γιατί μετά από αυτή τη χρονιά ορόσημο όλα τα αυτοκίνητα της γερμανικής εταιρείας θα είναι αποκλειστικά αυτόματα. Τόσο τα ηλεκτρικά που μέχρι τότε αναμένεται να κυριαρχούν στη γκάμα της όσο και αυτά με συμβατικό κινητήρα και ηλεκτρική υποβοήθηση που θα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Και αν τα αμιγώς ηλεκτρικά δεν θα χρειάζονται κάτι παραπάνω από μια σχέση ο λόγος για τη σταδιακή κατάργηση των χειροκίνητων κιβωτίων μέχρι τότε είναι η προσπάθεια μείωσης του πλήθους των συστημάτων μετάδοσης και κατά συνέπεια η επίτευξη οικονομιών κλίμακας.

Η αρχή αναμένεται να γίνει το 2023 με το Tiguan, που εκτός απροόπτου δεν θα είναι καν διαθέσιμο, σε καμία έκδοσή του, με χειροκίνητο κιβώτιο.

Τη συγκεκριμένη λογική αναμένεται να ακολουθήσουν όχι μόνο οι άλλες μάρκες του ομίλου, όπως η Audi, η Seat και η Skoda, ενώ την έχουν ήδη υιοθετήσει οι high end εταιρείες του. Όπως και άλλοι κατασκευαστές πολυτελείας σχεδόν καθολικά.

Πέρα πάντως από την απλοποίηση των επιλογών και την οικονομία κλίμακας ένας επιπλέον λόγος είναι ότι στην προσπάθεια μείωσης της κατανάλωσης και των εκπομπών ρύπων ο αδύναμος κρίκος είναι ο οδηγός. Οπότε η όλη προσπάθεια είναι η όσο το δυνατόν μικρότερη εμπλοκή του και το αυτόματο κιβώτιο είναι ένα μέτρο προς αυτήν την κατεύθυνση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ