ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Kia Sportage έχει έκδοση ειδικά για την Ευρώπη

Το νέο Kia Sportage έχει έκδοση ειδικά για την Ευρώπη

Το επιτυχημένο SUV της Kia, το Sportage, έχει ήδη φτάσει στην 5η γενιά του και για πρώτη φορά στην ιστορία του που έχει και έκδοση ειδικά σχεδιασμένη και εξελιγμένη για την ευρωπαϊκή αγορά. 

Η οποία, σε σχέση με τη διεθνή εκδοχή του, που παρουσιάστηκε πριν από λίγες εβδομάδες, έχει πιο μικρές εξωτερικές διαστάσεις και μεταξόνιο, ενώ δεν έχει τρίτο παράθυρο.

Έτσι λοιπόν το μήκος του νέου ευρωπαϊκού Sportage φτάνει τα 4,515 μέτρα και το μεταξόνιό του τα 2.680 χιλιοστά, ενώ αισθητικά ξεχωρίζει η νέου τύπου μάσκα Tiger Nose της εταιρείας σε συνδυασμό με τους προβολείς με σχήμα μπούμερανγκ. Χαρακτηριστικά είναι πάντως και τα πίσω φώτα.

Στο εσωτερικό κυριαρχεί η ενιαία οπτικά οθόνη που αποτελείται από τον ψηφιακό πίνακα οργάνων και τη οθόνη αφής του συστήματος infotainment από την οποία θα ελέγχονται σχεδόν τα πάντα. Σε ότι αφορά τους χώρους αναμένονται πιο μεγάλοι σε σχέση με αυτούς τους προκατόχου. Ενδεικτικά τα 591 λίτρα του πορτμπαγκάζ.

Οι κινητήρες έχουν σαν βάση τον turbo βενζίνης των 1.600 κυβικών με 150 ή 180 ίππους και ήπια υβριδική υποβοήθηση. Επίσης υπάρχει και ένας diesel, επίσης 1.600 κυβικών με 115 ή 136 ίππους. Τα κιβώτια είναι είτε χειροκίνητα έξι σχέσεων είτε αυτόματα διπλού συμπλέκτη με 7, ενώ εκτός από τη βασική έκδοση όλες οι άλλες συνδυάζονται και με τετρακίνηση. Η οποία έχει και λειτουργία Terrain Mode, ενώ στο Drive Mode υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης (Comfort, Eco, Sport).

Στην πορεία -το νέο Kia Sportage θα είναι στη χώρα μας προς τα τέλη της χρονιάς- θα προστεθούν στη γκάμα τόσο μια υβριδική όσο και μια plug-in υβριδική έκδοση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ