ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το κορυφαίο SUV της Mercedes, η G-Class, θα γίνει ηλεκτρική

Το κορυφαίο SUV της Mercedes, η G-Class, θα γίνει ηλεκτρική

Αν αναζητά κανείς το πιο εμβληματικό μοντέλο των τελευταίων δεκαετιών της Mercedes τότε η G-Class, που ξεκίνησε την πορεία της προς τα τέλη της δεκαετίας του ’70 ως G-Wagen, είναι η πρώτη υποψηφιότητα.

Η G-Class λοιπόν είναι κάτι σαν τοτέμ για τη γερμανική εταιρεία και έτσι είναι πολύ λογικό να συνεχίσει να δίνει το «παρών» και στην εποχή της ηλεκτροκίνησης. Ως EQG και πιθανότατα με δύο εκδόσεις, τις EQG 560 και EQG 580, που πέρα από διαφορετικές ιπποδυνάμεις θα έχουν και διαφορετικές μπαταρίες, άρα και αυτονομίες.

Αυτό που θα έχουν κοινό είναι το πλαίσιο τύπου σκάλας, που αποτελεί μια πολύ βάση για την τοποθέτηση της συστοιχίας των μπαταριών όσο το δυνατόν πιο χαμηλά. Επίσης θα υπάρχουν συνολικά τέσσερις ηλεκτροκινητήρες, ένας για κάθε τροχό που θα έχουν τη δυνατότητα ανεξάρτητης λειτουργίας.

Με τον τρόπο αυτό θα μπορεί να προσομοιωθεί η λειτουργία των τριών μπλοκέ διαφορικών και να εξασφαλιστούν και στην ηλεκτρική έκδοση οι κορυφαίες δυνατότητες εκτός δρόμου που χαρακτηρίζουν τη συμβατική G-Class.

Η ηλεκτρική EQG αναμένεται να παρουσιαστεί το 2023 και οι πωλήσεις της θα ξεκινήσουν την επόμενη χρονιά, ενώ ένα πρωτότυπό της, που ενδεχομένως δεν θα διαφέρει και πολύ από την έκδοση παραγωγής, θα παρουσιαστεί σε λίγα 24ωρα στην έκθεση αυτοκινήτου του Μονάχου. Η οποία αντικατέστησε την παραδοσιακή της Φρανκφούρτης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ