ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

55ο Ράλι Ακρόπολις: Εντυπωσιακό ξεκίνημα από το Σύνταγμα

55ο Ράλι Ακρόπολις: Εντυπωσιακό ξεκίνημα από το Σύνταγμα

Πανηγυρική έναρξη για το 55ο Ράλι Ακρόπολις, το Ράλι των Θεών, που ξεκίνησε με το μήκους 4,25 χιλιομέτρων Shakedown. Λόγω των καιρικών συνθηκών δεν έμοιαζε με τα Ακρόπολις του παρελθόντος. Χαρακτηριστικές είναι οι δηλώσεις του Sebastien Ogier, ο οποίος είπε πως «Θύμιζε περισσότερο ράλλυ RAC».

Πάντως είναι η πρώτη φορά που ο εθνικός μας αγώνας διεξάγεται φθινόπωρο, έστω και στις αρχές του, ενώ πιο γρήγορος εδώ αποδείχθηκε ο νεαρός Kalle Rovanpera με Toyota Yaris WRC, μπροστά από τα τρία Hyundai i20 Coupe WRC των Νeuville, Tanak και Sordo.

Ακολούθησε η επίσημη εκκίνηση του αγώνα κάτω από την Ακρόπολη, παρουσία του πρωθυπουργού, του προέδρου της FIA Jean Todt και άλλων κυβερνητικών παραγόντων, ενώ τα 48 πληρώματα που τελικά συμμετείχαν κατευθύνθηκαν για την υπερ-ειδική μήκους 1,0 χιλιομέτρων. Που για πρώτη φορά στην ιστορία του αγώνα γίνεται στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Στην αρκετά γρήγορη και τεχνική υπερ-ειδική, που έγινε με φόντο τη Βουλή και τον Άγνωστο Στρατιώτη, οι διαφορές ήταν αναμενόμενα πολύ μικρές. Πρώτος με χρόνο 51,5” αναδείχθηκε ο Sebastian Ogier με το Toyota Yaris WRC, ενώ μόλις 6 δέκατα του δευτερολέπτου πιο αργός ήταν ο Elfyn Evans και 8 δέκατα ο Kalle Rovanpera, επίσης με Toyota.

Αύριο τα πληρώματα που μετέχουν στο Ράλι Ακρόπολις θα ξεκινήσουν την προσπάθειά τους από την ειδική Άγιοι Θεόδωροι, με το πρώτο αυτοκίνητο να μπαίνει στις 10:18.

Η δεύτερη μέρα θα ολοκληρωθεί με την είσοδο των αυτοκινήτων στο Service Park της Λαμίας, κάτι που αναμένεται να γίνει από τις 19:40.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ