ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Nissan GT-R, o θρυλικός Godzilla είναι εφτάψυχος…

To Nissan GT-R, o θρυλικός Godzilla είναι εφτάψυχος…

Το GT-R, γνωστό και ως Godzilla, είναι το πιο εμβληματικό σπορ μοντέλο της Nissan και ένα από τα μακροβιότερα της σύγχρονης ιστορίας του αυτοκινήτου. Γενικά και όχι μόνο σε ότι αφορά την κατηγορία των σούπερ σπορ μοντέλων.

Αισίως έχει συμπληρώσει 14 χρόνια παρουσίας και συνεχίζει ακάθεκτο, μιας και στη μεγάλη λίστα των ειδικών του εκδόσεων προστέθηκε και άλλη μια. Που προορίζεται για την Ιαπωνία, που μαζί με τις ΗΠΑ είναι οι πιο μεγάλες αγορές του Godzilla.

Η πιο πρόσφατη λοιπόν έκδοση του GT-R ονομάζεται T-Spec και εκτός από ειδικό χρώμα έχει και χρυσές ζάντες που το κάνουν να ξεχωρίζει. Συνολικά παραπέμπει στο αρχέτυπο R34 V-Spec, ενώ από κει και πέρα διαθέτει σε πίσω αεροτομή από ανθρακόνημα, σφυρήλατες ζάντες ελαφρού κράματος της Rays και τονισμένες χρωματικά λεπτομέρειες.

Ταυτόχρονα η ανάρτησή του είναι αναβαθμισμένη για ακόμα καλύτερα δυναμικά χαρακτηριστικά. Αντίθετα ο bi-turbo V6 των 3.800 κυβικών εξακολουθεί να αποδίδει 572 ίππους.

Η T-Spec πάντως δεν θα είναι η τελευταία ειδική έκδοση του GT-R. Οι πληροφορίες αναφέρουν μια Final Edition που θα φτάνει τους 700 ίππους, ενώ μέχρι την παρουσίασή της μπορεί να κάνουν την εμφάνισή τους και κάποιες άλλες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ