ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Ford Fiesta αναβαθμίστηκε και ανανεώθηκε

To Ford Fiesta αναβαθμίστηκε και ανανεώθηκε

Η Ford προχώρησε στην ανανέωση του Fiesta, που διαχρονικά είναι ένα από τα best sellers της, αναβαθμίζοντας τόσο την εμφάνισή του όσο και το τεχνολογικό του υπόβαθρο.

Έτσι το ανανεωμένο πλέον Fiesta έχει ένα πιο ψηλό εμπρός μέρος χάρη στο νέο του καπό, ενώ πλέον και η μάσκα του δείχνει πιο εμφατική. Στάνταρ είναι πλέον οι LED προβολείς, ενώ προαιρετικά μπορούν να είναι LED και τα πίσω φώτα.

Σημαντική αλλαγή σε σχέση με ότι ξέρουμε μέχρι τώρα είναι η μεγαλύτερη πλέον διαφοροποίηση μεταξύ των εκδόσεων του μοντέλου -Titanium, ST Line και Active- ενώ επιπλέον υπάρχουν και τα πακέτα Vignale που εξασφαλίζουν μια ακόμα πιο πολυτελή διάσταση.

Στο εσωτερικό σημαντική προσθήκη είναι ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 12,3 ιντσών, ενώ καινούργια για το Fiesta είναι τόσο τα συστήματα υποβοήθησης Local Hazard Information και Wrong-Way Alert, καθώς και η τεχνολογία Matrix LED για τους προβολείς με αντιθαμβωτική λειτουργία μεγάλης σκάλας φώτων (Glare-Free High Beam) που μπορεί να προσαρμόσει τα μοτίβα της δέσμης για καλύτερη ορατότητα σε δύσκολες συνθήκες.

Η γκάμα των κινητήρων ξεκινά με τον τρίκυλινδρο 1.0 EcoBoost των 100 ίππων, ενώ οι πιο ισχυροί των 125 και 155 ίππων -επίσης 1.000 κυβικών- έχουν και ήπια υβριδική υποβοήθηση με ενσωματωμένη μίζα- γεννήτρια (BISG) που παίρνει κίνηση μέσω ιμάντα. Σύμφωνα με δεδομένα της Ford, ο υβριδικές εκδόσεις είναι σε θέση να εξασφαλίσουν αυξημένη οικονομία καυσίμου έως και 10% σε αστικές συνθήκες οδήγησης σε σύγκριση με εκείνες που κινούνται από έναν μη υβριδικό κινητήρα 1.0L EcoBoost.

Ο κινητήρας EcoBoost Hybrid των 125 ίππων διατίθεται επίσης με επτατάχυτο, αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη Powershift, που προσφέρει ομαλές αλλαγές σχέσεων για βέλτιστη οδηγική ποιότητα.

Ο κινητήρας diesel των 1.500 κυβικών δεν υπάρχει πλέον στη γκάμα ενώ φυσικά ανανεώθηκε και η κορυφαία σπορ έκδοση ST. Ο κινητήρας των 1.500 κυβικών της οποίας μπορεί να εξακολουθεί να αποδίδει 200 ίππους αλλά η ροπή του ανέβηκε από τα 290 στα 320 Nm. Όσο για τις επιδόσεις του το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται σε 6,5 δεύτερα και η τελική του ταχύτητα φτάνει τα 230 χλμ./ ώρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ