ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

H Land Rover ανακατασκευάζει 25 από τα αρχέτυπα μοντέλα της

H Land Rover ανακατασκευάζει 25 από τα αρχέτυπα μοντέλα της

Tο κλασικό Land Rover, το Defender όπως ονομάστηκε στην πορεία, μπορεί να μην παράγεται πλέον, όπως γράψαμε, όμως αποτελεί το πιο σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της βρετανικής εταιρείας. Η οποία φρόντισε να αποκτήσει 25 συνολικά μονάδες του αρχέτυπου μοντέλου του.

Του πρώτου Land Rover που κατασκευαζόταν από το 1948 έως το 1958, με κινητήρα έναν αναιμικό τετρακύλινδρο βενζίνης 1.600 κυβικών, ο οποίος απέδιδε μόλις και μετά βίας 51 ίππους. Είκοσιπέντε λοιπόν από αυτά τα Land Rover της πρώτης γενιάς που έχουν φτάσει μέχρις τις μέρες μας, εντοπίστηκαν από τους ειδικούς της μάρκας ανά τον κόσμο, αγοράστηκαν και μεταφέρθηκαν στην παραδοσιακή έδρα της μάρκας στη Μεγάλη Βρετανία.

Εκεί και στα πλαίσια του προγράμματος Reborn, θα αναγεννηθούν στην κυριολεξία μιας και αρκετά είναι σε άθλια κατάσταση. Αυτό σημαίνει πως θα αναπαλαιωθούν με βάση τα αρχικά σχέδια σε κάθε τους λεπτομέρεια, από τα διακοσμητικά του αμαξώματος και το επενδύσεις μέχρι το κλειδί, θα ανακατασκευαστούν τα μηχανικά τους μέρη και στη συνέχεια θα πουληθούν.

LAND ROVER REBORN 31

Η αναπαλαίωση των 25 Land Rover Series I θα γίνει με κάθε λεπτομέρεια, μέσα και έξω, με βάση τα πρωτότυπα σχέδια. Πηγή: Land Rover

Μάλιστα λέγεται πως τα συγκεκριμένα αυτοκινήτα θα είναι καλύτερα σε σχέση με ότι ήταν στα νειάτα τους από πλευράς ποιότητας, μιας και οι διαδικασίες παραγωγής είναι πλέον καλύτερες και ακριβέστερες και τα υλικά που χρησιμοποιούνται πιο εξελιγμένα.

Ενδιαφέρον έχει πως τα πρώτα πρώτα Land Rover είχαν τέντα για το πίσω μέρος τους, ενώ στην πορεία απέκτησαν μεταλλική υπερ- κατασκευή. Από αλουμίνιο φυσικά όπως και το υπόλοιπο αμάξωμά τους.

Όσο για την τιμή τους μετά την ανακατασκευή θα κυμαίνεται από 75.000 έως 100.000 ευρώ, ανάλογα με την αρχική τους κατάσταση, ενώ αφού πουληθούν και τα 25 εργοστασιακά η Land Rover θα δέχεται και αυτοκίνητα ιδιωτών για αναπαλαίωση, όπως κάνει εδώ και χρόνια με επιτυχία π.χ. η Mercedes.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ