ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Γιατί η GM λέει να παρκάρουν τα ηλεκτρικά Chevrolet Bolt 15 μέτρα μακριά από άλλα αυτοκίνητα;

Γιατί η GM λέει να παρκάρουν τα ηλεκτρικά Chevrolet Bolt 15 μέτρα μακριά από άλλα αυτοκίνητα;

Οι τελευταίες εβδομάδες κάθε άλλο παρά εύκολες είναι για την Chevrolet και κατά συνέπεια για την General Motors στην οποία ανήκει. Ο λόγος δεν είναι άλλος από την τάση που παρουσιάζουν τα Bolt της πρώτης που έχουν κατασκευαστεί από το 2017 έως και το 2022 να αναφλέγονται. Τα επίσημα στοιχεία μιλούν για 12 περιστατικά, αλλά οι αναφορές που δεν έχουν ακόμα εξεταστεί είναι πάρα πολλές, ενώ το μεγάλο θέμα είναι πως έχουν πουληθεί περισσότερα από 100.000 και μέχρι στιγμής δεν έχει προσδιοριστεί ποιο από αυτά έχει πιθανότητες να γίνει παρανάλωμα του πυρός.

Προκειμένου λοιπόν να εξασφαλιστεί η όσο γίνεται μεγαλύτερη ασφάλεια αλλά και για να αποφύγουν οι ιδιοκτήτες των Bolt τις αποζημιώσεις σε τυχόν παρακείμενα οχήματα η GM συνιστά να σταθμεύουν σε απόσταση τουλάχιστον 15 μέτρων από άλλα αυτοκίνητα.

Το ίδιο λέει και η NHTSA, η αρμόδια αρχή των ΗΠΑ, που μάλιστα προτείνει να τηρείται η ίδια απόσταση και από κτίρια.

Βέβαια όλα αυτά είναι εύκολα στην θεωρία και πολύ δύσκολα στην πράξη, μιας και 15 μέτρα σημαίνουν 6 ολόκληρες θέσεις στάθμευσης κενές, κάτι που είναι μάλλον ανέφικτο σε αστικό περιβάλλον, κάτι που δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στους ιδιοκτήτες των Bolt.

H λύση στο ζήτημα που έχει προκύψει είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα ανακλήσεων, που όμως χρειάζεται ένα εύθετο χρονικό διάστημα προκειμένου να ολοκληρωθεί.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ