ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Αυτή η ρέπλικα της Ferrari California Spyder είναι εξαιρετική

Αυτή η ρέπλικα της Ferrari California Spyder είναι εξαιρετική

Oι ρέπλικες όσο καλές και αν είναι υπολείπονται σε σχέση με τα γνήσια μοντέλα, ωστόσο υπάρχουν και οι εξαιρέσεις που επιβεβαιώνουν τον κανόνα.

Εξαιρέσεις σαν την California Spyder Revival της βρετανικής GTO Engineering, που αποτελεί την αναγέννηση της εξαιρετικά σπάνιας -κατασκευάστηκαν μόλις 49 LWB και 55 SWB- και πλέον πανάκριβης -πρόσφατα πουλήθηκε μια LWB έναντι 9,2 εκατομμυρίων ευρώ- 250 GT Spyder.

Η California Spyder Revival έχει σαν πρότυπο της SWB και αισθητικά βρίσκεται πολύ κοντά στην αρχέτυπη που έχει σχεδιαστεί από τον Pinifarina και κατασκευαζόταν από τον Scaglietti. Για το αλουμινένιο αμάξωμα χρησιμοποιήθηκαν τα γνήσια σχέδια και κατασκευάστηκαν εργαλεία ακριβώς για αυτόν το σκοπό, ενώ το πλαίσιο σε σχέση με το γνήσιο είναι ενισχυμένο στα μαρσπιέ για χάρης της ακαμψίας.

Το αποτέλεσμα είναι τόσο καλό που ακόμα και ειδικοί με δυσκολία θα διακρίνουν πως πρόκειται για ρέπλικα, ενώ από κει και πέρα υπάρχει ελεύθερη επιλογή χρωμάτων και εξοπλισμού.

Επιλογές υπάρχουν και για τον κινητήρα, ο οποίος φυσικά και είναι V12. Η βάση έχει τεχνικά χαρακτηριστικά αντίστοιχα με αυτά του αρχέτυπου -3.000 κυβικά, 280 ίπποι- ενώ από κει και πέρα υπάρχουν και εκδόσεις 3.500 και 4.000 κυβικών.

Για την κατασκευή της California Spyder Revival της GTO Engineering απαιτούνται 1.500 εργατοώρες, ενώ η τιμή της κυμαίνεται ανάλογα με την έκδοση από περίπου 880.000 έως 995.000 ευρώ. Ακούγονται πολλά αλλά είναι το 1/10 της τιμής της γνήσιας…

ΔΗΜΟΦΙΛΗ