ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Η Ford μπορεί να φέρει το Bronco στην Ευρώπη. Και ως Raptor

Η Ford μπορεί να φέρει το Bronco στην Ευρώπη. Και ως Raptor

Η σύγχρονη εκδοχή του Bronco έχει χαροποιήσει ιδιαίτερα τους ανθρώπους της Ford μιας και η ζήτηση στις ΗΠΑ έχει ξεπεράσει τις προσδοκίες, αποδεικνύοντας και την ορθότητα της συγκεκριμένης κίνησης.

Πλέον η εταιρεία εξετάζει το ενδεχόμενο διάθεσής του και στην Ευρώπη -η απόφαση ανήκει αποκλειστικά στη Ford Europe- και μεταξύ των επιχειρημάτων που ενισχύουν την συγκεκριμένη άποψη είναι η δημοτικότητα μοντέλων με αντίστοιχο χαρακτήρα. Όπως είναι για παράδειγμα το Defender της Land Rover αλλά και το Wrangler της μεγάλη αντιπάλου (στις ΗΠΑ) Jeep.

Ρόλο στην τελική απόφαση θα παίξουν πάντως και οι παραγωγικές δυνατότητες, καθώς ο χρόνος παράδοσης στις ΗΠΑ είναι ήδη αρκετά μεγάλος και θα επιμηκυνθεί αν προστεθούν παραγγελίες και από τη Γηραιά Ήπειρο.

Από την άλλη η Ford έχει ήδη αποφασίσει την προσθήκη μιας κορυφαίας έκδοση επιδόσεων, η οποία, παρόλο που είχαν εξεταστεί και άλλες επωνυμίες, θα ονομάζεται τελικά Raptor.

To Ford Bronco Raptor –ένα teaser βίντεό του, όπως θα δείτε στη συνέχεια, έχει ήδη δοθεί στη δημοσιότητα- θα κινείται είτε από τον V6 των 3.000 κυβικών που χρησιμοποιείται και το Explorer και θα φτάνει περίπου τους 400 ίππους είτε από τον μεγαλύτερο V6 των 3,5 λίτρων που υπάρχει στο F-150 Raptor. Στην περίπτωση αυτή η ισχύς θα είναι ακόμα μεγαλύτερη φτάνοντας τους 450 ίππους.

Το Bronco Raptor, που αναμένεται να παρουσιαστεί μέσα στο 2022, θα είναι αποκλειστικά πεντάθυρο και θα είναι διαθέσιμο σε δύο εκδόσεις, μια βασική και μια πιο πολυτελή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ