ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το Aura είναι ηλεκτρικό και όσο πιο απλό είναι εφικτό

Το Aura είναι ηλεκτρικό και όσο πιο απλό είναι εφικτό

Τα ηλεκτροκίνητα πρωτότυπα που τον τελευταίο καιρό κάνουν συχνά πυκνά την εμφάνισή τους έχουν συνήθως εντυπωσιακά σχήματα. Ωστόσο υπάρχουν οι εξαιρέσεις όπως το σπορ ηλεκτρικό Aura που έχει έναν εξαιρετικά minimal αμάξωμα. Στο οποίο δεν υπάρχει ούτε οροφή.

Η μόνη εμφανής ιδιαιτερότητά του είναι οι καλυμμένοι πίσω τροχοί, που βοηθούν στο να μειώνεται η αεροδυναμική αντίσταση. Που στα ηλεκτρικά παίζει ακόμα πιο μεγάλο ρόλο, μιας και μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της αυτονομίας.

Αυτός είναι και ο λόγος που για τη σχεδίαση και την εξέλιξη του Aura -μετέχουν τέσσερις συνολικά βρετανικές εταιρείες- χρησιμοποιήθηκε ευρέως η δυναμική των ρευστών. Παράλληλα για την κατασκευή του έχουν χρησιμοποιηθεί μόνο βιώσιμα υλικά.

Έτσι λοιπόν στο αυστηρά διθέσιο Aura -πολλοί λένε πως μοιάζει και με ανοιχτή έκδοση του πάλαι ποτέ VW XL1- η αυτονομία μπορεί να φτάσει ιδανικό σχεδόν τα 650 χιλιόμετρα. Χάρη στις δύο μπαταρίες του των 44,0 kWh που είναι τοποθετημένες στα δύο άκρα του πλαισίου προκειμένου να εξασφαλίζεται η σχεδόν ιδανική κατανομή του βάρους στους δύο άξονες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ