ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

To Caterham Seven 170 είναι κατηγορία φτερού στα πάντα

To Caterham Seven 170 είναι κατηγορία φτερού στα πάντα

Πρόσφατα η παραδοσιακή βρετανική Caterham με τα ρετρό μοντέλα που έχουν φανατικούς οπαδούς ανά τον κόσμο εξαγοράστηκε από την ιαπωνική VT Holdings.

Η εξαγορά αυτή, που ουσιαστικά εξασφάλισε το μέλλον της μάρκας, είχε άμεσες συνέπειες και στη γκάμα των μοντέλων της, καθώς το καινούργιο Seven 170 που μόλις παρουσιάστηκε είναι το πιο μικρό και πιο ελαφρύ Caterham που έχει κατασκευαστεί ποτέ.

Ο λόγος απλός: πρέπει να ικανοποιεί τις προδιαγραφές των λεγόμενων Key Cars της ιαπωνικής αγοράς. Έτσι το πλάτος του διθέσιου ρόουντστερ μειώθηκε στα μόλις 1.470 χιλιοστά και το βάρος του περιορίστηκε στα 440 κιλά, ενώ ενδιαφέρον παρουσιάζει και ο κινητήρας του.

Και αυτό γιατί κάτω από το (αναλογικά) μακρύ καπό του υπάρχει ένας τρικύλινδρος turbo βενζίνης της Suzuki με χωρητικότητα 660 κυβικών και απόδοση 84 ίππων και 116 Nm. Ο οποίος συνδυάζεται με ένα χειροκίνητο κιβώτιο πέντε σχέσεων.

Κινητήριοι τροχοί είναι φυσικά οι πίσω, ενώ χάρη στο πολύ μικρό βάρος το 0-100 χλμ./ ώρα ολοκληρώνεται στα εντυπωσιακά για το μέγεθος του αυτοκινήτου 6,9 δεύτερα.

Η τελική ταχύτητα λογικά και αναμενόμενα δεν ξεπερνά τα 160 χλμ./ ώρα, ενώ πέρα από τη στάνταρ έκδοση υπάρχει και η πιο σπορτίφ R, ενώ από τη στιγμή που καλύπτονται οι προδιαγραφές Euro 6 το Caterham Seven 170 μπορεί να πουληθεί και στην Ευρώπη.

Ως κιτ για να το συναρμολογήσει κανείς μόνος του ή ως έτοιμο αυτοκίνητο, ενώ οι τιμές των τελευταίων ξεκινούν από 29.495 ευρώ προ φόρων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ