ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σημαντική στροφή την καταναλωτών στην ηλεκτροκίνηση - Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν

Σημαντική στροφή την καταναλωτών στην ηλεκτροκίνηση - Πόσα ηλεκτρικά αυτοκίνητα κυκλοφορούν
Pixabay

Σημαντική αύξηση του ενδιαφέροντος των καταναλωτών προς την ηλεκτροκίνηση καταγράφει έρευνα

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα EY Mobility Consumer Index, το 41% όσων σχεδιάζουν να αγοράσουν καινούριο αυτοκίνητο τον επόμενο χρόνο δηλώνει ότι θα είναι ηλεκτρικό. Το ποσοστό αυτό συνιστά αύξηση 11 μονάδων σε σχέση με τα ευρήματα Νοεμβρίου 2020.

Το 78% των ερωτηθέντων αναφέρει ότι η πανδημία τους ενεργοποίησε περισσότερο αναφορικά με περιβαλλοντικά θέματα ενώ το 66% των πολιτών είναι διατεθειμένο να πληρώσει περισσότερα για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο.

Όπως είχε ανακοινώσει στις 23 Σεπτεμβρίου το υπουργείο Μεταφορών, το μητρώο του περιλαμβάνει 4.474 αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα, εκ των οποίων τα 2.256, δηλαδή περισσότερα από τα μισά, έχουν ταξινομηθεί φέτος, έως σήμερα.

Ενδεικτικά, πέρυσι, όλο το 2020 είχαν ταξινομηθεί 1.177 αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και θεωρείται βέβαιο, ότι έως το τέλος του έτους, θα έχουμε υπερδιπλασιασμό των ταξινομήσεων σε σχέση με πέρυσι.

Το γράφημα του ΑΠΕ-ΜΠΕ αποτυπώνει στοιχεία από την τελευταία έκδοση της έρευνας EY Mobility Consumer Index, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 9.000 πολίτες από 13 χώρες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ