ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Το νέο Jeep Grand Cherokee θα είναι το 2022 στην Ευρώπη

Το νέο Jeep Grand Cherokee θα είναι το 2022 στην Ευρώπη

Η Jeep, η οποία συμπληρώνει 80 χρόνια παρουσίας, αποκάλυψε το ολοκαίνουργιο Grand Cherokee, που αισίως έφτασε στην 5η γενιά του και για πρώτη φορά στην ιστορία του θα διαθέτει και εξηλεκτρισμένη έκδοση. Ταυτόχρονα υπερθεματίζει σε σχέση με το μοντέλο που αντικαθιστ σε όλους του τομείς. Από την τεχνολογία και τα συστήματα υποβοήθησης μέχρι και την πολυτέλεια και τις εκτός δρόμων δυνατότητες. 

Εξωτερικά το νέο Grand Cherokee είναι ακόμα πιο δυναμικό χάρη και στα πιο μεγάλα μετατρόχιά του, ενώ ταυτόχρονα είναι και πιο αεροδυναμικό. Διαθέσιμες είναι δύο εκδόσεις του, μια πενταθέσια με μήκος 4,91 μέτρων και μεταξόνιο 2.960 χιλιοστών και μια εφταθέσια -η Grand Cherokee L- με μήκος 5,20 μέτρων και μεταξόνιο 3.090 χιλιοστών, ενώ και στις δύο οι ζάντες μπορούν να έχουν διάμετρο έως και 21 ιντσών.

Στο ολοκαίνουργιο εσωτερικό υπάρχουν συνολικά τρεις οθόνες υψηλής ευκρίνειας που ξεπερνούν συνολικά τις 30,5 ίντσες, ενώ τα καθίσματα έχουν δυνατότητα ρύθμισης 16 σημείων, λειτουργία μασάζ και επιλογή θέρμανσης/ψύξης επίπεδα άνεσης. Παράλληλα το σύστημα πολυμέσων Uconnect 5 με την ασύρματη λειτουργία mirroring και τη συμβατότητα με δίκτυα 5G παρέχει πολύ καλή διασύνδεση ενώ υπάρχει η δυνατότητα, ταυτόχρονης ασύρματης φόρτισης δύο smartphones. Προαιρετικά διατίθεται και ένα premium ηχοσύστημα της McIntosh με 950 W.

Ο συνολικός διαθέσιμος χώρος για τους επιβάτες ξεπερνά τα 4 τετραγωνικά μέτρα, ο χώρος αποσκευών φτάνει τα 1.000 λίτρα, ενώ ιδιαίτερη προσοχή, πάντα σύμφωνα με την αμερικανική εταιρεία, έχει δοθεί στους επιβάτες της δεύτερης και της τρίτης σειράς.

Το νέο Jeep Grand Cherokee κινείται από τον Pentastar V6 των 3.600 κυβικών που αποδίδει 293 ίππους, καθώς και από τον V8 των 5,7 λίτρων και των 357 ίππων, ενώ το ενδιαφέρον στην Ευρώπη γενικά και στη χώρα μας ειδικά θα μονοπωλήσει η plug-in υβριδική έκδοση 4xe, με το δίλιτρο turbo και δύο ηλεκτροκινητήρες με συνδυαστική απόδοση 357 ίππων και 637 Nm.

Το σύστημα δίνει τη δυνατότητα ηλεκτρικής κίνησης για περίπου 40 χιλιόμετρα, ενώ για την τετρακίνηση υπάρχει το Quadra Trac II με κοντές σχέσεις και ενεργό σύστημα μετάδοσης που μεταφέρει ροπή στον τροχό με την καλύτερη πρόσφυση. Επίσης υπάρχει και η ενεργητική πνευματική ανάρτηση Jeep Quadra-Lift, που εξασφαλίζει των άλλων προσφέρει τη μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος στην κατηγορία (28,7 εκ.) και διάβαση νερού βάθους 61 εκ.

Τέλος το κορυφαίο σύστημα διαχείρισης πρόσφυσης Selec-Terrain διαθέτει 5 επιλογές (Auto, Sport, Rock, Snow, Mud/Sand) και εξασφαλίζει τις ιδανικές ρυθμίσεις σε όλα τα συστήματα (κινητήρας, μετάδοση, σύστημα πέδησης, κτλ.) του αυτοκινήτου ανάλογα με τις συνθήκες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ