ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Όμιλος Volkswagen: Plug-in υβριδικά νέας γενιάς με τον 1.5 ΤSI

Όμιλος Volkswagen: Plug-in υβριδικά νέας γενιάς με τον 1.5 ΤSI

Τα plug-in υβριδικά είναι μια κατηγορία αυτοκινήτων που δέχεται έντονη κριτική, τόσο λόγω κόστους όσο και ηλεκτρικής αυτονομίας.

Έτσι η Ευρωπαϊκή Ένωση ετοιμάζεται να θεσπίσει ένα ακόμα πιο αυστηρό νομοθετικό πλαίσιο υποχρεώνοντας τους κατασκευαστές να αυξήσουν την ηλεκτρική αυτονομία.

Ενδεικτικές για την τάση που επικρατεί οι προτάσεις που γίνονται στη Γερμανία. Σύμφωνα με τις οποίες και προκειμένου να ισχύει η κρατική επιδότηση θα πρέπει τα plug-in υβριδικά να μπορούν να καλύψουν τουλάχιστον 60 χιλιόμετρα καθαρά ηλεκτρικά από τον Οκτώβριο του 2022 και περισσότερα από 80 χιλιόμετρα από τον Ιανουάριο του 2024.

Ακούγονται πολλά αλλά στην πραγματικότητα δεν είναι, μιας και π.χ. τα Ford Kuga PHEV ή το VW Tiguan e-Hybrid καλύπτουν ήδη πάνω κάτω 60 χιλιόμετρα ενώ το αντίστοιχο Toyota RAV4 φτάνει ήδη τα 95.

Στα πλαίσια αυτών των πιθανών εξελίξεων ο όμιλος Volkswagen προχωρά στην παρουσίαση μιας νέας γενιάς plug-in υβριδικών μοντέλων, στα οποία ο βετεράνος πια 1.4 TSI αντικαθίσταται από τον πιο σύγχρονο 1.5 TSI που έχει και τη δυνατότητα απομόνωσης κυλίνδρων για ακόμα μεγαλύτερη οικονομία.

Πρόκειται για την έκδοσή του με τους 150 ίππους, ενώ από κει και πέρα θα μεγαλώσει και η μπαταρία, ενώ θα χρησιμοποιηθεί και ένας μεγαλύτερος ενσωματωμένος φορτιστής (on board) -από τα νυν 3,6 kW στα 11,0- που εξασφαλίζει σχεδόν τρεις φορές πιο γρήγορη φόρτιση.

O γερμανικός όμιλος θα λανσάρει αναβαθμισμένα PHEV μοντέλα προχωρώντας ακόμη πιο βαθιά στον εξηλεκτρισμό των μοντέλων του.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ